4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Çaldıklarını sahibine satmaya kalkıştılar

Gaziantep'te, bir iş yerinden çaldıkları iplik ve derileri, iş yeri sahibine satmaya kalkışan hırsızlık zanlıları, hamal kılığına giren polisler tarafından suçüstü yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, merkez Şahinbey İlçesi Humanızlı bölgesinde Zekeriya Bülent Açıkkol'a ait bir iş yerinden 6 bin YTL değerindeki 2 ton iplik ve 36 adet tabaklanmış deri çalındı. İş yerinden iplik ve deriyi çaldıkları iddia edilen zanlılar Recep Ş, Ayhan S, Ziya K, Ali D. ve Ramazan K, çalıntı malları satmak için müşteri aramaya başladı. Zanlılar, çalıntı malları satmak için farkına varmadan iş yeri sahibi Zekeriya Bülent Açıkkol ile 2 bin YTL karşılığında anlaşmaya vardı. 

Açıkkol, iş yerinden çalınan iplik ve derinin kendisine satılmak istendiğini ihbar ederek, polisten hırsızların yakalanması için yardım istedi. Polis, hamal kılığına girerek, hırsızlık zanlılarıyla alıcı arasında Beyazlar Mahallesi'ndeki buluşma yerinde gerekli tedbirleri aldı. Hırsızlık zanlıları, çalıntı malları 2 bin YTL karşılığında teslim etmek istediği sırada, hamal kılığındaki polisler tarafından suçüstü yakalandı. Yakalanan zanlılardan bazılarının hırsızlıktan sabıkaları bulunduğu öğrenildi. 

Gözaltına alınan hırsızlık zanlıları, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 15:42:07
Güncelleme :19 Temmuz 2006 Çarşamba 11:05:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?