6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Çalıntı oto operasyonu

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, 5 çalıntı araç ele geçirilirken 7 kişi de gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, Gaziantep çevre illerden çalınan otomobillerin bulunmasına yönelik çalışma başlattı. Çalışmalar neticesinde, Güneşli, Düztepe, Karagöz, Hürriyet ve Atatürk Mahallesi'nde yapılan kontrollerde, İstanbul'dan çalındığı ortaya çıkan 5 araç bulundu. Çalıntı araç olayları ile ilgili olarak gözaltına alınan 7 kişi, haklarında düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte adli mercilere sevk edildi.

Bu arada Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda; "Araçlara alarm taktırılması, gizli kontak düğmesi yaptırılması, baston kilit ile pedal kilidi kullanılması, araba garajı var ise aracın garaja konulması, evde, büroda kontak anahtarının kolayca bulunabilecek yerlere konulmaması, aracın üzerinde kontak anahtarının bırakılmaması, cadde ve ara sokaklarda aracın daha aydınlık yerlere bırakılması, yüklü kamyon veya kamyonetlerin güvenli yerlere park edilmesi veya yükü ile birlikte evin önü ile yakınına getirilmemesi gibi hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 16:37:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?