6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Cam müzesine ilgi

Türkiye'nin ilk özel cam müzesi olma özelliği taşıyan Medusa Cam ve Arkeoloji Müzesini ziyaret eden Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy; cam, telkari ve bulla uygulamaları karşısında hayranlığını gizleyemedi.

Medusa Cam Müzesini ziyaret eden GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş müzeye hayran oldular. Uygulamalı olarak ziyaretçilere bulla (mühür), cam yapımı, mozaik yapımı ve telkari tekniğinin gösterildiği müzede, sanatçılarla uzun uzun sohbet eden GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, şunları söyledi:

"Türk ulusunun sahip olduğu kültürel miras yanında antik dönem kültürlerinin el sanatlarıyla ilgili öğelerini gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılmasında önemli bir misyon üstlenen Medusa Cam Müzesi kurucuları Füsun İşsever ve Arzu Özen'i yürekten kutluyorum. Gaziantep kültürünün tanıtılması yönünde önemli bir adım atmışlar. Gerçekten çok büyük bir cesaret isteyen böyle bir işe iki genç iş kadınımızın önderlik yapması önemli bir karardır. Müzede yer alan eserlerin yapımıyla ilgili uygulamalar da ziyaretçilerin eserleri daha iyi anlamaları açısından önemli bir performans çalışma. Medusa Cam Müzesinde görev yapan ustalarımızı da kutluyorum. Ülkemizin sahip olduğu değerlerin dünya kumuoyuna çıkarılması ve tanıtılması ekonomik anlamda turizm pastasından Gaziantep'in önemli pay almasını sağlayacaktır. Medusa Cam Müzesi gibi müzelerin gelişmesi ve sayılarının artmasını diliyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 14:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?