6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Çanakkale segisini binlerce kişi gezdi

Gaziantep merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi tarafından 27 Şubat tarihinde açılan Çanakkale Savaşı Seddülbahir Savaş Galerisi Sergisi, Gaziantepliler'in büyük ilgisini gördü.

Atatürk Spor Salonu'nda açılan sergiyi bugüne kadar binlerce kişi gezdi. Gaziantep'teki tüm ilköğretim, lise ve dengi okullarının öğrencileri ile binlerce vatandaşın gezdiği sergide, Çanakkale Savaşı'ndan geriye kalan silah, mühimmat ve diğer malzemeler gösterildi. Sergiyi gezen binlerce vatandaş, gördükleri manzara karşısında duygulanırken o dönemde verilen mücadelenin herkese örnek olması gerektiğini dile getirdiler.

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı da, serginin son gününde son bir kez daha sergiyi gezdi. Sergiyi gezen öğrencilerle sohbet eden ve hatıra fotoğrafı çektiren Özkarslı, serginin Gaziantep'te sergilenmesinde büyük emeği geçen galeri sahibi Ahmet Uslu'ya da teşekkür etti. Özkarslı, Çanakkale savaşında olan bitenin genç nesle aktarılması için böyle bir sergiyi Gaziantep'te açtıklarını belirterek, "Bu sergi ile vatanın kolay kazanılmadığını, sadece bir savaşta 250 bin şehit verildiğini göstermek istedik. Vatanın kutsallığını, bayrağımızdaki al rengin şehitlerimizin kanını simgelediğini göstermek istedik. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Çünkü serginin açılışından itibaren binlerce Gaziantepli, sergiyi gezmek için Atatürk Spor Salonu'na akın etti. Ziyaretçilerin hepsi de sergide gördüklerinden etkilendiklerini kaydettiler" dedi.

Çanakkale Savaşı Seddülbahir Savaş Galerisi Sahibi Ahmet Uslu da Çanakkale savaşının dünyanın en kanlı savaşlarından birisi olduğunu ve Türk Milleti'nin bu savaşta 250 bin şehit verdiğini hatırlattı. Uslu, sergiyi binlerce öğrenci ve vatandaşın gezdiğini, kendisinin de bu gezilerden büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 14:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?