4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Canlı yayın saldırganı özür diledi

Gaziantep’te, bir televizyon kanalının canlı yayını sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’e saldırıda bulunan zanlı adliyeye çıkarıldı. Mehmet Cıncık (24), "Devlet büyüklerine fiili saldırıda bulunmak" suçlamasıyla bugün hakim karşısındaydı.

Adliyede nöbetçi savcıya ifade vermesi için koridorda bekletilen Cıncık, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cıncık, olay sırasında alkollü olduğunu ve hiçbir şey hatırlamadığını belirterek, "Ben sabah Kilis’teydim ve oradan Gaziantep’e geldim. Öğleden sonra saat 14.00 sıralarında Kalealtı semtine giderek, orada bir bira içtim. Benim eski mesleğim ayakkabıcılıktı, daha sonra meslekten tanıdığım bir arkadaşımın yanına gittim. Orada bulunan balinin kokusu nedeniyle kendimden geçtim" dedi.

Ayakkabı imalatçılığı yapan arkadaşının yanında bulunurken, açık olan bali kutusundan sızan koku nedeniyle kendinden geçtiğini ve içtiği bira nedeniyle sarhoş olduğunu kaydeden Cıncık, "Ayakkabıcı arkadaşımın yanından çıktıktan sonra hava kararmıştı. Yavaş yavaş giderken Demokrasi Meydanı’nda bir kalabalık gördüm ve merak edip baktım. Orada Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’i görünce iş istemek ve derdimi anlatmak için yanına yaklaşmak istedim. Ancak korumalardan bazıları beni itekleyerek yanına yaklaştırmadı. Bunun üzerine ben de sinirlendim ve ondan sonrasını hatırlamıyorum. Alkollüydüm, böyle olmasını istemezdim, pişmanım" diye konuştu.

Dün akşam 18.10 sıralarında meydana gelen olayda, TV8’in Demokrasi Meydanı’ndan canlı yayınladığı "Erkan Tan Aranızda" programında, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer konuştuğu sırada, Mehmet Cıncık adlı şahıs, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’e arkadan yumruklu saldırıda bulunmuş, saldırgan korumalar tarafından yakalanarak Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2005 Cumartesi 16:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?