4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Canlı yayın saldırganı serbest

Bir ulusal televizyonunun canlı yayını sırasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’e yumruklu saldırıda bulunan sanık, tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Gaziantep 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Mehmet Cıncık ve avukatı Sedat Arıkan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in avukatı Selçuk Emre hazır bulundu.

Sanık Mehmet Cıncık, olay günü alkollü olduğunu belirterek, yaptığı olaydan dolayı pişman olduğunu söyledi. Cıncık, işsiz olduğu için bunalımda olduğunu kaydederek, "İşsiz olmam nedeniyle bunalımdaydım. Belediye Başkanı Güzelbey, canlı yayın sırasında konuşurken kendisini ittirdim. Vurmak amacıyla hareket etmedim, olayın üzerinden zaman geçtiği için şu anda tam olarak ne yaptığımı ve ne söylediğimi hatırlamıyorum. Yaptığım işin yanlış olduğunu biliyorum, pişmanım" diye konuştu.

Sanık vekili avukat Sedat Arıkan da davayla ilgili delillerin toplandığını belirterek, sanığın tutuklu kaldığı sürenin göz önünde bulundurularak tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Müşteki vekili avukat Selçuk Emre ise sanıktan şikayetçi olduklarını, tutukluluk halinin devamına karar verilmesini isteyerek, "Müvekkilimin şahsı ve temsil ettiği makam göz önüne alınarak sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istiyoruz. Müvekkilimin işi çıktığı için bugünkü duruşmaya gelemedi ancak bundan sonraki duruşmaya katılacaktır" dedi.

Mahkeme heyeti de sanığın üzerine atılı suçun niteliği, delillerin toplanmış olması, tutuklulukta kalan sürenin göz önünde bulundurularak serbest bırakılmasına karar verdi.

4 Şubat 2005 tarihinde saat 18.10 sıralarında meydana gelen olayda, TV8’in Demokrasi Meydanı’ndan canlı yayınladığı "Erkan Tan Aranızda" programında, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer konuştuğu sırada, Mehmet Cıncık adlı şahıs, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’e arkadan yumruklu saldırıda bulunmuş, saldırgan korumalar tarafından yakalanarak Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 12:27:59
Güncelleme :11 Mart 2005 Cuma 14:03:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?