4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Celal Doğan'dan sivil anayasa çağrısı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve Gaziantepspor Onursal Başkanı Celal Doğan, Türkiye'nin sivil anayasasını yapmadan demokrasiye varma olgunluğuna erişemeyeceğini öne sürdü.


Doğan'ın Tuğcan Otel'de düzenlediği basın toplantısına, yerel ve ulusal basının temsilcileri katıldı. Yaklaşık 1.5 saat süren toplantıda Doğan, Türkiye gündemi ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye'nin milli değerlerine sahip çıkmak zorunda olduğunu belirten Doğan, Cumhuriyet mitingleri ve cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili şunları söyledi:


"Bu mitinglerin hedefi, sadece laiklik ve Cumhuriyet olmamalıdır. Bunların yanına demokrasinin eklenmesi şarttır. Demokrasi olmayan bir kitlede dayanışmayı görmemiz mümkün değildir. 12 Eylül Anayasası bir faşist anayasasıdır. Bir darbe anayasasıdır. Türkiye'nin demokrasisine dar bir gömlektir. Kenan Evren anlayışına göre dizayn edilmiş bir anayasadır. Türkiye'nin ilk olarak sivil anayasaya kavuşması gerekmektedir. Türkiye demokrasisi, kendi sivil anayasasını yapmadan asla demokrasiye varma olgunluğunu
sağlayamaz".

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 18:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali keser IP: 88.224.34.xxx Tarih : 4.07.2007 09:45:05
sen gaziantepin tek başkanıydın antep antep olalı senin gibi başkan görmemişti senden sonra gelenler senin hep projeleri devreye soktu senin gibi büyük bir insan gaziantepe gelmesi ve başkanlağina aday olmasını can ve yürekten istiyoruz gaziantepspor berbat bir halde sen varken şampiyonlüğü oynuyorduk senden tek isteğimiz bizi yanlız birakma başkanım.