6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Cemil Alevli Cup start aldı

4. Uluslararası Cemil Alevli Cup Women Tournament 2008 Turnuvası start aldı.


Gaziantep Tenis İhtisas Kulübü'nde (GATİK) start alan turnuva öncesi açılış töreni düzenlendi. Törene, Vali Süleyman Kamçı, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Kilis Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şükrü Karataş, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Gençlik Spor İl Müdürü Nuri Öcal, GATİK Başkanı Ali Küçükkınacı, diğer davetliler ve sporcular katıldı.


Vali Süleyman Kamçı, turnuvanın açılışında yaptığı konuşmada, Cemil Alevli Tenis Turnuvası'nı bu yıl uluslararası düzeyde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Kamçı, "Bu turnuvanın, Cemil Alevli adına yakışır bir şekilde her yıl daha da geliştirilmesi ve uluslararası boyuta getirilmesi, memnuniyetimizi daha da artırmaktadır. Cemil Alevli ailesine, tenis sporunun gelişmesi ve turnuvaya katkıları nedeniyle GATİK yöneticilerine, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can'a teşekkür katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Turnuvanın ilimiz ve ülkemiz sporuna yeni başarılan kazandırmasını diliyorum" dedi.


Turnuvanın ana sponsorlarından Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can da, turnuvaya 33 ülkeden 200'e yakın sporcu katıldığını kaydetti. Turnuvanın ülkeler arası iletişimde, milletler arası birbirini tanımada büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Can, şunları söyledi:


"Biz yerel yönetimlerin görevinin sadece yol, kaldırım ve asfalt yapmak olmadığının bilinci içerisinde insanlara sosyal ve sportif faaliyetler sunmaya da sorumlu olduğumuza inanıyoruz. Bu bilinçle yapılacak olan tesislerin kalitesi, onlara sağlanacak fiziki imkanlar, gelen sporculara gösterilecek olan yakın ilgi ve alaka Türk'ün misafirperverliği, örf ve adetleriyle Gaziantep ve Türkiye'nin dünyadaki hak ettiği yeri almasını sağlayacaktır. Ufku ve zihni açık bu milletin evlatlarının her alanda olduğu gibi sporda da başarı göstereceğine inanıyorum" diye konuştu.
GATİK Başkanı Ali Küçükkınacı da, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.


Konuşmaların ardından GATİK Başkanı Ali Küçükkınacı tarafından Vali Süleyman Kamçı ve Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can'a onursal başkanlık beratı verilirken, turnuvaya katkıda bulunan kişi ve kurum temsilcilerine de takdir belgesi verildi

.
Törende daha sonra Gaziantep Kolej Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Halk Oyunları Festivali'ne katılmak için Gaziantep'e gelen Gagavuz halk oyunları ekibi bir gösteride bulundu. Tören, pasta kesimi ve verilen kokteylin ardından sona erdi.

..
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 09:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?