6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Cenazede gözyaşı sel oldu

Gaziantep'te elektrikli sobanın devrilmesi sonucu çıkan yangında hayatını kaybeden anne ve iki çocuğu gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 

Yangında sürünerek kurtulan dede torunlarını ve kızını kurtaramamanın acısını yaşıyor. 

Gaziantep'te ikamet eden babası İbrahim Güney'in yanında kalan Halime Bütün (35) ve çocukları Emine (10) ile Osman (7) gece 02.30 sıralarında elektrik sobasının devrilmesiyle çıkan yangında dumandan zehirlenerek hayatını kaybetmişti. 

Cenazeler yapılan otopsinin ardından Asri Mezarlığa getirildi. Burada öğle namazında kılının cenaze namazında Halime Bütün ve çocuklarını sevenleri yalnız bırakmadı. Dede İbrahim Güney gece geç saatlerde çıkan yangın sırasında kendisi güçlükle sürünerek evden çıkabildiğini ifade ederek, "Çocukların sesiyle uyandığımda her taraf dumandı. Güçlükle yürüdüğüm için yere düştüm. Daha sonra sürünerek evden çıkamaya çalıştım. Evde bulunan herkes dışarı çıktı sandık. Bu sırada komşularda yardımımıza geldi. Ancak içeride bulunan kızımı ve torunlarımı kurtaramadık" dedi. 

Asri Mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından anne ve 2 çocuğu aynı yerde toprağa verildi. 

Öte yandan olayda hayatını kaybeden ve Emnine Konukoğlu İlköğretim Okulu 4. sınıfa giden Emine Bütün'ünden geriye okulda düzenlenen bir etkinlikte çekilen gülümseyen fotoları kaldı

 

Önceki haber

Gaziantep'te elektrikli sobanın devrilmesi sonucu yanan eşyalardan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenen 3 kişi hayatını kaybetti. 

Edinilen bilgiye göre, Atakent Mahallesi 17 Nolu Sokak'ta bulunan Merve Yapı Kooperatifi A4 Blok Daire 9'da ikamet eden Bütün ailesinden Emine Bütün (9), Osman Bütün (7) ve anne Halime Bütün elektrikli sobanın devrilmesi sonucu yanan eşyalardan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. 

Cenazelerin otopsi için Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2008 Cuma 16:36:34
Güncelleme :12 Aralık 2008 Cuma 16:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?