6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Çete aslanlarına yoğun ilgi

İstanbul'da düzenlenen Okyanus operasyonunda el konulan ve Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirilen aslanlar, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Yazıcı, yaptığı açıklamada, geçen yıl kasım ayında bahçelerine getirilen iki erkek aslanın havaların ısınmasıyla birlikte yazlık bölümlerine çıkarıldığını belirtti. 2 erkek aslan için ABD'nin Santiago Hayvanat Bahçesi'nden 2 dişi eş getirdiklerini kaydeden Yazıcı, "Aslanlar birbirleriyle çok iyi anlaştı. Şu anda her biri günde 5-6 kilo et yiyor.

Genellikle tavuk eti ve kırmızı et veriyoruz. Sürekli veteriner kontrolü altında
olan aslanlarımıza ziyaretçiler büyük ilgi gösteriyor" dedi.

Ziyaretçilerin İstanbul'dan getirilen ve "mafyanın aslanları"' olarak nitelendirdikleri aslanlara çok büyük ilgi gösterdiklerini ifade eden Yazıcı, "Ziyaretçiler bu aslanların çok hırçın olduklarını düşünerek onları görmeye geliyor. Ancak bu aslanlar çok uysal hayvanlar. Bu durum karşısında beklediklerini göremeyen ziyaretçilerimiz şaşırıp kalıyor" şeklinde konuştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği Okyanus operasyonunda, Beykoz'da kameralarla izlenen ve yüksek duvarlarla çevrili lüks bir villanın bahçesindeki kafeste bulunan 2 aslan ve 1 kaplan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirilmişti.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 17:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?