6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Çete operasyonunda 8 tutuklama

Gaziantep'te, çete üyeleri tarafından bağ evine götürülen bir kişiye 4 gün boyunca işkence yapıldığı ihbarı üzerine 9 kişinin gözaltına alındığı olayda 8 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, çete hesaplaşması olduğu tahmin edilen olayda bağ evine götürülen bir şahsın işkence gördüğünü tespit etmiş ve operasyon başlatmıştı. 'Gölge 27' kodlu operasyonunda işkence gören Ahmet T. kurtarılmış ve çete üyesi olduğu iddia edilen 9 kişi gözaltına alınmıştı. Bugün 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde rehin almak, işkence yapmak' suçlarından adli makamlara sevk edilen ve çete lideri olduğu ileri sürülen Mehmet F. ile arkadaşları Mehmet D., Uğur E., Mehmet Recep A., Ömer K., Mehmet K., Sadık Y. ve Yunus K. sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanırken, Metin F. serbest bırakıldı.

Operasyonda ayrıca çetenin kullandığı 4 adet çeşitli çap ve markalarda ruhsatsız tabanca, 4 adet şarjör, 22 adet mermi, 19 adet av tüfeği fişeği, 1 adet bıçak, 1 adet kurusıkı tabanca ve şarjörü, göz ve el bağlamada kullanılan bez parçaları ele geçirilmişti.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 10:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?