6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

ÇETKODER'den kaza tespit tutanağı

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER), araç sahiplerine ve sürücülere yurt genelinde ücretsiz trafik kaza tespit tutanağı dağıtıyor.
ÇETKODER, toplumsal kalkınma, bilinçlenme ve mutabakat amacıyla yapmış olduğu gönüllü çalışmalar kapsamında, araç sahiplerine ve sürücülere yurt genelinde ücretsiz trafik kaza tespit tutanağı dağıtarak sürdürüyor.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Bilindiği gibi 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği çerçevesinde, yalnız maddi hasarla sonuçlanan trafik kazalarında tarafların anlaşarak polis beklemeden kaza yerinden ayrılmalarını öngören kaza tespit tutanağı dönemi, 1 Nisan 2008 tarihi itibariyle başlamış bulunmaktadır. Geçen süre zarfında görüyoruz ki, halen uygulama hakkında sürücüler ve araç sahipleri yeteri kadar bilgi sahibi değiller. Kaza yapan sürücüler, yine trafik polisini arıyorlar ve gereksiz bir koşuşturma sürüyor. Ortada ciddi bir zaman kaybı var. Hem trafik ekipleri açısından hem vatandaş açısından. Şimdi biz bu tutanağı kendi imkanlarımızla bastırdık ve ücretsiz olarak vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Yurt geneli tüm araç sahibi ve sürücülerine dağıtmak için harekete geçtik. Nasıl doldurulacağını ve ne şekilde kullanacaklarını anlatıyoruz. Sürücü ve araç sahiplerinin kaza tespit tutanağını yanlarında taşıması gerekiyor. Kaza halinde polisi beklemeden, tutanağı tutup, kazaya karışan araçların fotoğrafını çekip, olay yerinden ayrılabilirler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 12:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?