6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

ÇETKODER'den kredi kartı uyarısı

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, halkın kredi kartını bilinçsiz kullandığını ve bu yüzden büyük mağduriyetler yaşadığını belirterek, “kredi kartı kullanmayın” çağrısı yaptı.


Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl kredi katı kullanımından dolayı mağdur olan 63 bin kişinin şikayet başvurusu yaptığını, bu yılın ilk 7 ayında ise, başvuruların 126 bin kişiye ulaştığını söyledi. Mağdur olan vatandaşların kendilerine müracaatta bulunduklarını dile getiren Göktaş, “Halkımız gerçekten kredi kartını kullanmayı bilmiyor. Bilinçsizce kullanılan kartlar başa bela oluyor. Unutmayın hiç kimse kazanmadığı bir işi yapmaz. Size her köşe başında kefilsiz bedelsiz kredi kartı veriyorlar. Hiç düşünmeden aldığınız bu kartlarda limit ne olursa olsun, mağdur olan siz oluyorsunuz. İnsan kartı bilmeden kullanmaz. Ama bizim ülkemizde kredi kartı kullananların çoğu, bilmeden kullanıyor. Ve işin garibi orta direk dediğimiz, yoksul ve dar gelirli ailelerden çok şikayet alıyoruz. Attığı imzayı bilmiyor, neyi imzalamış bilmiyor, kredi kartı alırken sözleşemeye imza atıyor. Sözleşmenin suretini almıyor. Haklarını bilmiyor. Sonra uygulanan faizlerden canı yanıyor. Ayrıca yıllık kart aidatı ödüyor. Her halükarda bankalar karlı çıkıyor. O yüzden hak ve hukukunuzu koruyun, mümkün olduğu kadar kredi kartı kullanmayın” dedi.


Vatandaşlardan kredi kartlarını iptal ettirmelerini isteyen Göktaş “Biz ÇETKODER olarak üyelerimize yazı çıkardık. Ellerinde hangi kart var ise, iptal etsinler kullanmasınlar. Ben şahsen kendimde elimde bulunan 4 ayrı kredi kartını Cuma günü itibari ile iptal ettirdim. Sizlere sesleniyorum, fakir ve dar gelirli vatandaşlara sesleniyorum. Kredi kartı tuzağına düşmeyin. Hiç almadınız ise almayın. Almış kullanıyorsanız, ne yapın edin bir an evvel bu karttan kurtulun. İptal ettirin, kapatın ve kullanmayın Gelin kredi kartı kullanımından vazgeçin” çağrısında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 15:48:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?