4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Çevre müdürlüğünden kurban uyarısı

Gaziantep Çevre ve Orman Müdürü Mesut Niziplioğlu, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurban kesimi ve atıkları konusunda uyarıda bulundu.

Niziplioğlu yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı dolayısıyla oluşabilecek katı atıkların çevreye zarar vermeden sızdırmaz ve dayanıklı poşetler içerisinde muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladı. Niziplioğlu, "Atıklar kapalı bir şekilde çöp konteynırlarına atılmalıdır. Özellikle bayram süresince çöplerin alınması hususunda belediyelerimize büyük görevler düşmektedir. Kurban kesimi sırasında hayvanların kaçmaması için gerekli tedbirler alınmalıdır. Kurban kesimi işleminin ehliyetli kişiler tarafından yapılması ve hayvanlara en az acı verecek şekilde hijyen kurallarına uygun yapılması gerekmektedir. Kesimi yapılacak hayvana kötü davranılmaması ve kurbanın usulüne uygun olarak dini kuralların gerektirdiği özel şartlar dikkate alınarak kesilmesi gerekir. Kurban Bayramı süresince ortaya çıkacak çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla başta belediyeler olmak üzere halkımıza büyük görevler düşmektedir" dedi.

Kurban Bayramı süresince belirlenen kurallara herkesin titizlikle uyması gerektiğini ifade eden Niziplioğlu, belirlenen kurallara uymayanlara para cezası verileceğini kaydetti. Niziplioğlu, "Kesim yerleri su, elektrik, kanalizasyon veya fosseptik çukuru olan altyapısı hazırlanmış yerler olmalıdır. Kurban satışı belediyelerin belirlediği yerler dışında yapılmayacaktır. Kurbandan çıkan kullanılmayacak olan işkembe ve diğer benzeri atıklar sızdırmaz, dayanıklı siyah torbalara konulacak, ağzı iyice kapatılıp belediye temizlik ekiplerine teslim edilecektir. Kesim sonunda kesim yeri kanlı ve kirlenmiş bir şekilde bırakılmayacak, kan izi kalmayacak şekilde temizlenecek, gerektiğinde kireçlenecektir. Aykırı davrananlara hayvan başına 657 YTL ile bin 645 YTL arasında para cezaları verilecektir. Birlikte yaşadığımız çevreye karşı duyarlı davranarak, alınacak önlem ve kurallara uyarak bayramı huzur içinde geçirmiş olacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 12:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?