6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Cezaevinde eğlence

Gaziantep Cezaevi'nde düzenlenen ve mahalli sanatçıların katıldığı konserde, tutuklu ve hükümlüler gönüllerince eğlendi.

Cezaevi tarafından yürütülmekte olan sosyal ve kültürel faaliyetler çerçevesinde, hükümlü ve tutukluların boş zamanlarını değerlendirmek ve ruhen rahatlamalarını sağlamak amacıyla mahalli sanatçıların katıldığı bir konser düzenlendi. Duygulu şarkılarda zaman zaman hüzünlenen tutuklu ve hükümlüler, yerel sanatçıların söylediği oyun havalarında ise doyasıya eğlendi. Gönüllerince eğlenen, halay çeken hükümlüler konserden son derece memnun kaldıklarını ifade etti.

Hükümlü ve tutuklular için sosyal etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini belirten Cezaevi Savcısı Abdullah Vermez, "Hükümlü ve tutukluların sosyal ihtiyaçlarını gidermek amacıyla bu tür etkinlikler düzenliyoruz ve düzenlemeye de devam edeceğiz. Ücretsiz olarak gelen mahalli sanatçılarımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

Vermez, açık ve kapalı cezaevinde toplam bin 700 tutuklunun bulunduğunu kaydederek cezaevinin yüzde 100 kapasite ile hizmet verdiğini ifade etti. Geçen yıla oranla bu yıl yüzde 30 oranında artış olduğunu dile getiren Vermez, tam kapasite hizmet vermenin zor olduğunu belirtti. Vermez, cezaevindeki kalabalığa rağmen hükümlü ve tutuklulara insanca muamelenin en üst düzeyde uygulandığına dikkati çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 18:26:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?