4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

CHP İl Teşkilatı'nda olaylı bayramlaşma

CHP Gaziantep İl Başkanlığı'nda bayramlaşma sırasında, görevden alınan Şahinbey İlçe Başkanı Deniz Kurtoğlu ile beraberindeki heyet parti binası önüne siyah çelenk bırakınca gergin anlar yaşandı. 

Genel merkez tarafından görevden alınan CHP Şahinbey İlçe Başkanı Deniz Kurtoğlu ve yaklaşık 300 partili, bayramlaşma töreni sırasında CHP İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bıraktı. Kurtoğlu, yaptığı ıksa konuşmada, parti içerisindeki antidemokratik kararları protesto etmek için 25 Aralık'ta 14 yöneticisiyle birlikte süresiz açlık grevi başlatacaklarını duyurdu. Parti genel merkezinin antidemokratik uygulamaları ve Türkiye genelinde görevden aldığı il ve ilçe örgütlerine sahip çıkmak adına bugün partiye siyah çelenk bıraktıklarını söyleyen Kurtoğlu, "Türkiye'nin 6. büyük vilayetini başkansız bırakan, 10 gün önce sandıkta seçilmiş yönetimi görevden alma cüretini gösteren atama yönetimi kınıyoruz. 25 Aralık'ta bu uygulama tüm Türkiye genelinde sonlanılmazsa ben ve 14 yönetici arkadaşım süresiz açlık grevi başlatacağız" dedi. 

Bu sırada parti üyesi bir bayan, "Siyah çelenkli bayramlaşma olmaz" diyerek kimliğini CHP Gaziantep İl Başkanlığı'na atanan Hasan Öztürkmen'e teslim ederek istifa etti. Partililer arasında çıkan sözlü tartışmalar nedeniyle bayramlaşmanın birkaç kez bölünmesi üzerine partililer il binası önünden ayrıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2007 Cuma 16:47:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?