6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

CHP'de açlık grevi 10. gününde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şahinbey İlçe Başkanı ve 14 yönetim kurulu üyesinin başlattığı süresiz açlık grevinin 10. gününde, Ankara ve Mersin'den gelen partililer grevcilere destek ziyaretinde bulundu.


CHP Şahinbey ilçe binasında devam eden süresiz açlık grevine, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ve Gaziantep'ten destekler sürüyor.

Dün, Güziantep ilçe örgütlerinden 45 partilinin açlık grevine katılmasının ardından, bugün de Ankara ve Mersin Örgütleri'nden destek ziyaretleri yapıldı.

Ankara'dan gelen ve Mustafa Sarıgül'ün başlattığı muhalif ekibin içerisinde yer alan 22. Dönem Ankara milletvekili Dr. İsmail Değerli ile görevden alınan Ankara ve Mersin İl Örgütleri'nin başkan ve yöneticileri süresiz açlık grevine destek vermek için ziyarette bulundu. 22. Dönem Ankara milletvekili Dr. İsmail Değerli, yaptığı açıklamada, CHP'nin uğraşması gereken bir sürü sorun varken, partiye emek veren insanların partiden ihraç edildiğini vurgulayarak, "Doğu'da kirli bir savaş sürerken, Ege'de sorunlarımız varken, AB'ye girmede sıkıntılar varken, bunlarla uğraşmamız gerekirken, biz birbirimizle uğraşıyoruz. Sosyal Demokratlar, sol düşünen insanlar mevcut iktidara alternatif olması gerekirken, birbiriyle uğraşıyor. Partiyi büyütmemiz gerekirken partimize gönül veren, emek veren insanları ihraç ediyoruz. Bu uygulama bana göre gayri kanuni bir uygulamadır. Biz bu uygulamalara karşı çıkıyoruz ve bunun için buradayız. Biz bir tek kişinin bile partiden ihraç edilmesini istemiyoruz. Buna karşıyız ve isyan ediyoruz" şeklinde konuştu.


Eski CHP Şahinbey İlçe Başkanı Deniz Kurtoğlu ise Türkiye'nin her yerinden kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek, "Başlangıçtan beri parti içi hukuk, demokrasi ve partiye sadakat mücadelesi veriyoruz. Bu direnişin 10. gününde zafere biraz daha yaklaştığımıza inanıyorum. Bu konuda umutsuz değilim. CHP bu ülkeyi kuran partidir, halkın partisidir. Bizim direnişimiz, kimse için değil. Biz sadece Şahinbey'in değil, bu ülkenin CHP'ye ihtiyacı olduğu bilincinden dolayı CHP'nin iktidar olması için kendi canlarımızı ortaya koyduk. Biz bu hareketimize destekten ziyade saygı bekliyoruz" dedi.


Bu arada, açlık grevine destek vermek için gelen CHP Parti Meclisi Üyesi Kazım Sönmez, görevden alınan eski Ankara İl Başkanı Ramazan Gediz ile yine görevden alınan Mersin İl Örgütü'nden Hulusi Korkmaz, Erkan Erkan ve Haydar Doğan da başarıya ulaşılıncaya kadar başlatılan mücadelenin yanında olacaklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 13:17:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?