6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

CHP'de kongre heyecanı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Kongresi'nde Hasan Öztürkmen ile Ahmet Yılmaz yarıştı.

Kalender Plaza'da gerçekleştirilen kongreye partililer yoğun ilgi gösterdi. Her iki aday partilileri kongrenin yapılacağı salonun girişinde birlikte karşılarken, adaylar 10 Nisan Türk Polis Teşkilatı'nın 163. kuruluş yıldönümü nedeniyle görevli polislere karanfil verdiler. Kongreye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Gaziantep milletvekili Yaşar Ağyüz, eski Gaziantep milletvekilleri Mustafa Yılmaz ve Ahmet Yılmazkaya, delege ve partililer katıldı.

Kongrede, açılış ve yoklamanın ardından divan başkanlığı seçimi yapıldı. Adaylar, Hasan Öztürkmen ve Ahmet Yılmaz'ın ortak aday gösterdiği CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, oy birliği ile divan başkanlığına seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra dilek ve temenniler bölümünde konuşmalar yapıldı.

Kongrede ilk konuşmayı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek yaptı. Özyürek, "Türkiye'de çağdaşlaşma ve modernleşme çizgisini benimseyen CHP dışında hiçbir parti çıkmamıştır. Son yaşanan olaylar göstermiştir ki, CHP dışında, ödünsüz bir şekilde laik ve demokratik bir ülkeyi savunan başka bir parti yoktur. ABD'de başlayan ekonomik kriz dünyanın her yerini sarmış durumdadır. Yaşanan krize müdahale eden kimse yok. Halk, esnaf, sanayici kaderiyle başbaşa bırakılmış durumdadır" şeklinde konuştu.

CHP Gaziantep milletvekili Yaşar Ağyüz ise, hiç bir partinin kapatılması taraftarı olmadıklarını, ancak bütün partilerin Anayasa'ya uymak zorunda olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından 412 delegenin oy kullanacağı il kongresine geçildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 18:31:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?