6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

CHP'den belediyelere eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Hasan Öztürkmen, belediyelerin yeni mahallelere hizmet götürmediklerini bildirdi.


Öztürkmen, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye sınırlarının 20 kilometreye kadar genişletilmesi ile mahalle statüsü kazanan eskiden köy olan yerleşim birimlerine hizmet götürülmediğini belirtti. Yeni mahalle konumuna gelen bu köylerin yöneticilerin ilgisini çekmediğini kaydeden Öztürkmen, "Bu yerleşim yerlerinden tıpkı merkez mahalleler gibi her türlü belediye geliri alınmakta, çevre temizlik vergisi alınmakta, fakat hiçbir belediye hizmeti götürülmemektedir" dedi.


Yeni mahallelerde suların daha az akmakta, çöplerin hemen hemen hiç toplanmamakta olduğunu ve vatandaşın ise karasinek ve sivrisinekten geceleri uyuyamamakta olduğunu ifade eden Öztürkmen, "Belediye hizmetlerinden neredeyse hiç nasibini almayan bu yeni mahalleler her türlü belediye yükümlülüklerine katlanmalarına karşın, belediye hizmetlerinde ise üvey evlat muamelesine tabi tutulmaktadırlar" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 10:16:12
Güncelleme :10 Temmuz 2008 Perşembe 10:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?