6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

CHP'den Kamu İhale Kanunu açıklaması

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, ''Kamu ihale kanunu ile kamu ihale sözleşmeleri kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının yeniden düzenlenmesi ile ilgili muhalefet olarak yaptığımız çalışmalar sonuçlarını verdi'' dedi.
Ekici, yaptığı yazılı açıklamada, kısıtlı imkanlarla ayakta durmaya, halkı bilgilendirmeye çalışan, özgür basınının temsilcisi olan ve binlerce insana istihdam sağlayan yerel basını yok etmeyi amaçlayan yasa tasarısına karşı CHP olarak yürüttükleri karşı çalışmaların sonuç verdiğini ve yasasının yeniden düzenlendiğini söyledi.


Tasarının ‘İhale İlan Süreleri ve Kuralları ile Ön İlan' başlığı ile kanunun 13. maddesinde öngörülen düzenlemenin, idarelere ön ilan yapabilme imkanı sağlayacağını ifade eden Ekici, yeni düzenlemeler ile ilgili şunları dile getirdi:
''Kamu İhale bülteninde ücretsiz yayınlanacak ön ilan, değerlere eşit veya bu değerleri aşan açık ihale veya belli istekliler arasında ihale usulü ile gerçekleştirilecek ihaleler için yapılabilecek. Böylece kamu kurumları asıl ihale ilanlarını daha kısa süreli yayımlayabilme ve ihale sürecini kısaltma fırsatına sahip olacak. Ön ilan ile 40 günlük ilan ve davet süresi 24 güne indirilebilecek.Tasarı ile Kanunun 47. maddesinde 'Sonuç Bildirimi' başlığında öngörülen değişiklik ile kanun kapsamındaki idarelerin gerçekleştirdikleri tüm alımların Kamu İhale Kurumuna bildirilmesi ve bu sonuçlardan kanun kapsamındaki idarelere ilişkin olanların kurum tarafından kamu ihale bülteninde yayımlanması gerçekleştirilecek. Mevcut durumda idarelere ihale sonuçlarını ilave yollarla duyurulabileceği yönünde takdir yetkisi veren düzenleme, yeni tasarıda yer almıyor. Ancak parasal limit dikkate alındığında ihale sonuç ilanlarına ilişkin düzenlemenin de yerel basında yer alacak ihale ilanları açısından olumsuz bir etki oluşturmayacağı değerlendirilmektedir.”
Demokrasilerde yerel basının, yaygın basından daha önemli olduğuna değinen Akif Ekici, ''Demokrasilerde yerel basın, yaygın basından çok daha büyük öneme sahiptir. Çünkü demokrasiler, yerel yönetimlerde filizlenir, kök salar ve ülke düzeyine ondan sonra yayılır, benimsenir. Bu nedenle, yerel basınımızın güçlü olması, demokrasimizin gelişmesi açısından önemlidir'' şeklinde bilgi verdi.

..
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 17:48:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?