6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

CHP'den ulaşım zammına dava

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hasan Öztürkmen, bir süre önce şehir içi ulaşıma yapılan zammın iptal edilmesi için dava açtıklarını bildirdi.


Öztürkmen, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi’nin icraatlarının gün geçtikçe halkın günlük yaşamını çekilmez hale getirmekte olduğunu belirtti. Belediyenin yaptığı imar anlayışı ile yeşili yok ettiğini savunan Öztürkmen, "Diğer yandan da ulaşıma yapılan zamlar ile dar gelirli halkımıza zulmedilmiştir. UKOME ve Büyükşehir Belediyesi'nin bu haksız uygulamasını daha önce yaptığımız basın toplantısı ile halkımıza şikayet etmiş ve bu uygulamanın durdurulmaması halinde konuyu yargıya taşıyacağımızı duyurmuştuk" dedi.


Uyarıları dikkate almayan Büyükşehir Belediyesi ve UKOME'nin uygulamaya son vermemesi üzerine, yürürlüğünün durdurulması ve iptali için Gaziantep İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını kaydeden Öztürkmen, "Açtığımız dava Gaziantep 1. İdare Mahkemesi'nin 2008/553 Esas Sayılı dava dosyası ile görüşülmektedir. Halkın çıkarlarını korumak ve her türlü haksız uygulamanın karşısında olma azmimiz devam edecektir. Bu haksız uygulamaların yargıdan döneceğine inanıyoruz" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 14:28:36
Güncelleme :10 Haziran 2008 Salı 14:31:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?