4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

CHP'li Ağyüz'den Güzelbey'e cevap

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in dün düzenlediği basın toplantısında Kevser Turizm ile ilgili yaptığı açıklamalarına cevap verdi.

Ağyüz, yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 10 gündür kent içi trafik büyük ölçüde felç oldu. Kevser Turizm'in kurallara uymayan yasadışı davranışları ve Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Güzelbey'in yasal yetkilerini kullanamaması nedeniyle insanlarımız Ramazan gününde kent içi ulaşımda büyük zorluklarla karşılaştılar. Gaziantep'e bazı zamanlar uğrayan sayın Güzelbey, yaptığı basın toplantısında da ne kamuoyunun beklentilerine, ne Kevser Turizm sorununa, ne de mağdur olan 250 tane otobüs şoförünün sorununa çözüm getirememiştir. Demagoji yapmıştır. Yetkileri elinde bulunduran insanlar, sorun çözerler. Kimden korktuğunu sayın Güzelbey açık ve net söylemelidir. Kevser Turizm'e yaptığı şaibeli ihaleden dolayı acaba yine Kevser Turizm'den mi korkmaktadır? Kevser Turizm'i bu kentin başına bela eden Asım Güzelbey'in şikayet etmeye hakkı yoktur" şeklinde konuştu.

Güzelbey'in Kevser Turizm'den alacağı 5 trilyonu tahsil edemediğini ifade eden Ağyüz sözlerini şöyle sürdürdü; "Bir belediye başkanı, tehditle işi yürütemez. Başlangıçta bu özelleştirme yanlıştı. Bu özelleştirme kent, halk ve çalışanlar yararına değildi. Ama bugün 3.5 yıl olmasına rağmen geçmişi suçlayarak siyaset yapmaya çalışan Asım Güzelbey tavrını ortaya koyamamıştır. Kevser Turizm açıkça ihale sözleşmesini ihlal etmektedir. Belediyenin eline tek taraflı ihaleyi fesh etme yetkisi doğmuştur. Ama bu cesaret ister. Bu, Kevser Turizm'in arkasında kim varsa ondan korkmama duygusunu gerektirir. Maalesef yine Kevser Turizm bildiğini okuyor. Yine işçiler perişan. Yine ulaşım Gaziantep'te felç. Sayın Asım Güzelbey'i bir kez daha uyarıyorum. Kendisinin yasal yetkileri doğmuştur. Kimden korkuyor ise biz arkasındayız. Biz kendisine sahip çıkacağız. Kevser Turizm sözleşmesini fesh etsin. Otobüsleri belediyeye devretsin. Çalışan işçilerin hak ve menfaatlerini koruyarak geçmiş haklarını ödesin. Bu mübarek Ramazan gününde Halkımızı perişan etmesin. Siyaset şikayet götürmez. Siyaset sorun çözmekle birlikte halka sahip çıkmayı gerektirir. Dünkü basın toplantısını, çok çocuksu, çok ilkel ve çok ana konulardan uzak bir basın toplantısı olarak gördüm. Suni korku senaryoları yazarak, onun arkasına sığınmak siyasetçiye yakışmaz. Sivil toplum örgütleri olarak, siyasetçi olarak eğer Kevser Turizm’in sözleşmesini iptal ederse herkes sayın Güzelbey'in arkasındadır. Korkmasın cesaretli davransın. Halkın ve kentin çıkarlarını savunmada geri adım atmasın."

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 14:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?