6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Çiftçilere zararlılar konusunda bilgi

Araban ilçesinde çiftçiler, antepfıstığı zararlılarına karşı bilgilendirildi.

İlçeye bağlı Aşağı Gözey Köyü'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürü Selim Arpacı, Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Bitki Sağlığı Şube Şefi Serpil Karadağ ve Araban İlçe Tarım Müdürü Kadir Sarıkaya ile köylüler katıldı. Bilgilendirme toplantısında Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürü Selim Arpacı, antepfıstığı bahçelerinin zararlılardan nasıl korunacağı konusunda çiftçilerle antepfıstığı bahçelerini gezerek uygulamalı bilgiler de verdi.

Toplantıda Arpacı, antepfıstığı ağaçlarının zararlılardan nasıl korunacağını, sağlıklı ve verimli antepfıstığı bahçesinin nasıl yetiştirildiğini anlattı. Antepfıstığında bahçe tesisi, çeşit, tozlayıcı ve anaçları, aşılama, budama, toprak ve yaprak analizleri için örnek alımı, gübreleme, sulama, hastalıklar ve zararlılar konularında çiftçilerin sık sık rastlayabilecekleri ve rastladıkları sorunları slaytla gösteren Arpacı, antepfıstığı bahçelerine de giderek çiftçilerle uygulamalı bilgiler verdi.

Arpacı, üreticilerin sorularını da yanıtlayarak, "Antepfıstığı bahçelerinde bulunan ağaçlardaki zararlılarla mücadelemiz aralıksız devam edecek. Araban'da yetişen antepfıstığı kalitesini ve verimini daha da artıracağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 13:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?