3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Çile, 3 Haziran'da bitiyor

Uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi için 3 Mart 2005 tarihinden beri kapalı olan Gaziantep Havaalanı’na, 3 Haziran 2005 tarihinden itibaren orta gövdeli ve küçük uçakların iniş yapabileceği bildirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu, TÜRSAB GAP Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Saip Konukoğlu ve turizm seyahat acenteleri temsilcilerinden oluşan bir grup, havaalanında incelemede bulundu. Başkan Güzelbey, çalışmaları yerinde inceleyerek, havaalanının en kısa sürede açılması için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi. Güzelbey, aralıksız olarak sürdürülen çalışmalar sonucunda havaalanının tahmin edilen süreden önce bitirileceğini belirterek, "Büyük bir aksilik olmazsa 3 Haziran 2005’te havaalanımız hizmet vermeye başlayacak. Yan dolgu işlerinin büyük bir bölümü tamamlanmış durumda. Burada harıl harıl bir çalışma söz konusu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

TURSAB GAP Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Saip Konukoğlu da turizm sezonunun başlaması nedeniyle Gaziantep Havaalanı’nın biran önce uçak iniş ve kalkışlarına açılması gerektiğini kaydetti.

Havaalanındaki ihaleyi alan İkiz İnşaat firmasının müteahhidi Latif Sakıcı da, çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğünü ve öngörülen süreden önce çalışmaları tamamlayarak havaalanının hizmete sokulacağını ifade ederek, "Gaziantep Havaalanı pistinin tamamlanması için 3.5 milyon metreküp dolgu yapılması gerekiyor. Biz bunun şimdiye kadar 500 bin metreküpünü yaptık. Yağmur nedeniyle sıkıntı yaşıyorduk, ancak bundan sonra aralıksız olarak çalışarak öngörülen süreden önce işi bitireceğiz" diye konuştu.

Gaziantep Hava Alanı, 3 Mart 2005 tarihinde pistler arasındaki kod farkının giderilmesi için kapatılmıştı. Ulaştırma Bakanlığı, Gaziantep Hava Alanı’nın 2006 Haziran ayından sonra uluslararası standartlara uygun, ILS cihazı takılmış, sisten dolayı uçakların geri dönmediği modern bir hava alanı olması için çalışma başlatmıştı. Pist yapımının 500 günde bitirilmesi ve pistler arasındaki 38 olan kot farkının uluslararası standartlara göre 22 olarak düzenlenmesi amaçlanmıştı. Hava alanı için 26 milyon, terminal binası için de 4 milyon YTL olmak üzere bu yıl Ulaştırma Bakanlığı bütçesinden Gaziantep Havaalanı için 30 milyon YTL ödenek ayrılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 14:14:02
Güncelleme :28 Nisan 2005 Perşembe 16:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?