6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Çınar-Der'in OKS başarısı

Çınar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Çınar-Der) Eğitim Koordinatörü Süleyman Payamoğlu, Orta Öğretim Kurumları Sınavı'na (OKS) giren 5 öğrenciden 4'nün sınavı kazandığını söyledi.


Payamoğlu, düzenlediği basın toplantısında, derneğe bağlı etüt merkezlerinde OKS'ye hazırlanan öğrencilerin OKS'de önemli başarılara imza attığını belirtti. Payamoğlu, eğitimde Gaziantep'e yakışan bir eğitim hamlesi yapmak ve yardıma muhtaç insanlara can suyu olabilmek için kurulan derneğin kurulduğu günden beri Gaziantep eğitimine katkı sağladığını kaydetti. Payamoğlu, "2007-2008 OKS'de bin 216 8. sınıf öğrencilerimizden 963'ü Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Anadolu Meslek Lisesi'ne girmeye hak kazandı. Yüzde 79 başarıya karşılık gelen 5 öğrenciden 4'ü sınavı kazandı. Bu başarı tesadüfi olmayan bir eğitim planlamasının ve emeğin neticesidir. Bu netice bizler ve bu eğitim hamlesine destek olan Gaziantepliler için büyük onurdur" dedi.


Sanayide marka olan bir şehrin eğitim noktasında gerekli yerde olmadığını ifade eden Payamoğlu, şunları söyledi:


"Kenar semtlerde imkansızlıklar içinde başarmak için mücadele veren öğrenciler ışık saçan gözleriyle bir umut arıyor. Ülkeleri adına birer çınar olabilmek için fırsat bekliyorlar. Fırsat eşitliği ve tanınan imkanlar karşılığında nice cevherin, şehrimize kazandırılarak başarılara imza atması beklenebilecek bir gerçektir. Diğer bir noktada hiçbir geliri olmayan sadece komşusundan gelecek bir lokma ekmeğe muhtaç olan insanlar var. Çocuklarını neyle doyuracaklarını, neyi nereden isteyeceklerini bilmeden istemenin verdiği utançla evlerinde bekleşen çaresiz insanlar. Bu noktada maalesef diyoruz çünkü gazi şehrimizde bir iki kuruluşun yardımları dışında organize olmuş bir yardım hareketi bulunmamaktadır. Kelimeler güzel şeyleri ifade edebilir. Fakat bunlardan gerçekleştirdikleriniz sizin için gurur kaynağı olabilir. Bugün sizin karşınıza böyle bir netice ile çıktık. Bu netice bizler ve bu eğitim hamlesine destek olan Gaziantepliler için büyük bir onurdur. Bugüne kadar maddi ve manevi desteklerle ücretsiz olarak sürdürdüğümüz bu eğitim faaliyetimiz bundan sonra da ücretsiz olarak devam edecektir. Bu başarıdan sonra Çınar-Der için hedefler daha büyümüş, öğrencilerimize sunulacak imkanlar noktasında yük daha fazla artmıştır."
Konuşmaların ardından OKS’de başarılı olan öğrencilere Çınar-Der yetkilileri tarafından plaket verildi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 16:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?