6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Çıraklıktan ustalığa

Kasacı Erdoğan Dündar, 56 yıl önce çırak olarak başladığı kasacılık mesleğine usta olarak devam ediyor.

Daha 12 yaşındayken kasacılık mesleğine çırak olarak başlayan Dündar, şimdi dünyanın sayılı kasacılarından biri olarak mesleğini devam ettiriyor. 1952 yılında kasacılık mesleğine başladığını belirten Dündar, "1965 yılında kendi işyerimi açtım. 1976 yılında ise ortaklarımla birlikte Karataş AŞ kasacılığı kurdum. Ardından ortaklarımdan ayrıldım ve şimdi oğullarımla birlikte mesleği devam ettiriyorum" dedi.

Dünyanın en gelişmiş makineleri ile ürettikleri kasaları özellikle Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri ile Almanya, İngiltere gibi Avrupa ülkelerine gönderdiklerini ifade eden Dündar, "Genellikle özel sipariş kasalar çalışıyoruz. Özellikle kuyumcular, oteller, dövizciler ve bankalar başta olmak üzere çok çeşitli ve özellikli kasalar yapıyoruz. Matkabın delemediği, maymuncukla açılamayan, oksijenle kesilemeyen ve patlamalara bile dayanıklı kasalar üretiyoruz. Ayrıca teknolojinin son nimetlerinden de faydalanarak mekanik şifreli, elektronik şifreli, kartlı, tuşlu ve en son ürettiğimiz parmak iziyle açılan çok güvenlikli kasalar üretiyoruz ve dünyanın dört bir yanına gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

Dündar, mekanik şifre ve parmak iziyle kasa yapabilen dünyadaki 5 firmadan biri olduklarının altını çizerek bir çok ünlü isme de kasa sattıklarını belirtti. Bu ünlü isimler arasında Eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren, yine eski cumhurbaşkanlarından Turgut Özal gibi isimlerin bulunduğunu kaydeden Dündar, birçok ünlü otelin, bankanın, kuyumcunun da kasalarını özel olarak yaptıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 18:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?