6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Çocuk hastanesinden bölgeye hizmet

Gaziantep Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Süleyman Değirmenci, Gaziantep Çocuk Hastanesi'nin bölge geneline tam kapasite çalışarak hizmet vermeye çalıştığını söyledi.

Değirmenci, yaptığı açıklamada, yatan hasta sayısının bugün itibariyle 370'e yükseldiğini ifade ederek, "Özel hastanelerin açılmasıyla birlikte geçen yıla oranla poliklinik hizmetinden yararlanan hasta sayımızda az da olsa bir düşüş yaşandı. Geçen yılın ilk altı ayında 270 bin 663 hasta poliklinik hizmetinden yararlanırken bu yıl bu sayı 237 bin 404 hastaya düştü. Ancak bölge geneline hitap eden bir hastane olduğumuz için tam kapasite ile hizmet vermeye devam ediyoruz. Şuanda 149 hemşiremiz bulunuyor ama 354 yatak kapasitemiz var. Hemşire sayımız yeterli değil. Acil hemşire ihtiyacımız var" diye konuştu.

Bu yılda yaz aylarının gelmesiyle birlikte hasta sayılarında artış yaşandığını ancak geçen yılki gibi yüksek oranlarda ishal vakalarının görülmediğini ifade eden Değirmenci, "Yaz aylarıyla birlikte hasta sayısında bir artış oldu ancak geçen yılki gibi değil. Geçen sene yaşanan ishal vakaları bu yıl yaşanmadı. Bunda Sağlık İl Müdürlüğümüzün aldığı koruyucu tedbirlerin de büyük etkisi oldu" dedi.

Bölgedeki en iyi çocuk hastanesinin Gaziantep Çocuk Hastanesi olduğunu hatırlatan Değirmenci, "En çok kuvözü bulunan hastane Gaziantep Çocuk Hastanesi olduğu için çevre illerden hatta Hatay'dan bile yenidoğan hasta geliyor. 30 kuvözümüz var bu sayıyı 57'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Şu anda bölgede bir tek 60 kuvözlü çocuk hastanesi Diyarbakır'da var" şeklinde konuştu.

Yeni çocuk hastanesinin de hizmete girmesiyle birlikte bölgenin en büyük çocuk hastanesinin Gaziantep'te olacağını vurgulayan Değirmenci, “Yeni çocuk hastanesinde 450 hasta kapasitemiz olacak. Yenidoğan ve yoğun bakım hizmeti vereceğiz. Türkiye'deki çocuk hastaneleri arasında en iyi acil servis ve çocuk hastanesi olacak. Hastanenin 8 ameliyathanesi bulunuyor. Ancak yeni hastanenin açılması bile Gaziantep'in rahatlaması için yeterli olmayacaktır. Gaziantep'e en az 800-900 yatak kapasiteli bir çocuk hastanesi gerekir. Çünkü Gaziantep tüm bölgeye hitap ediyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 18:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?