4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Çocuklar için ev ev dolaşıyor

Araban ilçe Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan, ev ev dolaşarak çocukların okullu olmasını sağlıyor.

Yaklaşık iki ay önce göreve başladığı Araban ilçesinde eğitim seviyesinin düşük olduğunu belirleyen Kaymakam İbrahim Halil Şıvgan, kolları sıvadı. Öncelikle çocukların okullaşması için harekete geçen Kaymakam Şivgan, çocuklarını okula gönderemeyen ailelerle birebir görüşmeye başladı. Maddi sıkıntı sebebiyle çocuklarını okutmayan ailelere destek sözü veren Kaymakam Şivgan, çocukların okul masraflarının da karşılanacağını belirtti.

İlçe Emniyet Amiri Erol Balkesen ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Adem İnci ile birlikte, fakir ve yoksul aileleri ziyaret eden Kaymakam Şivgan, çok sayıda çocuğun okullu olmasını sağladı. Araban Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan, ailelerle görüşmesinde; “Yardımı benden değil, devletinizden istiyorsunuz. Eğer yardıma muhtaç Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı varsa, her nerede yaşıyorsa devlet onu bulur. O aile veya insanın yaşamını sürdürmesi için ne gerekiyorsa devlet yapar. Devlet devamlı olarak vatandaşının yanındadır. Devlet vatandaşını açlık ve sefalet içerisinde, çaresiz bırakmaz. Benim sizleri ziyaretim, devlet sizin yanınızdadır demektir. Ekonomik imkansızlıklar nedeniyle çocuklarınızı okula gönderemediğinizi öğrendim ve bu ekonomik imkansızlıklarınızı gidererek çocuklarınızı okula göndermenizi sağlamak için kapı kapı gezeceğim” dedi.

Ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına okul yardımı yapacaklarını kaydeden Şivgan, ailelere destek sözü verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 15:08:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?