6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Çocuklar için sigarasız bir çevre

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Çocuklar İçin Sigarasız Bir Çevre" konulu panel gerçekleştirildi.

Şehitkamil Belediyesi Seminer Salonu'nda yapılan panele 186 öğretmen, 164 sağlık personeli, 170 sağlık meslek lisesi öğrencisi katıldı. Katılımcılara konuyla ilgili afiş ve broşür dağıtımı yapıldı. Panelin açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım yaptı. Dr. Yıldırım, Gaziantep Valiliği'nin 19 Şubat-19 Ağustos tarihleri arasında sigarayı bırakma kampanyası düzenlediğini, sigara içiminin serbest olduğu yerlerin kısıtlanarak aktif sigara içiminin azaltılmasının amaçlandığını belirtti.

Dr. Yıldırım, "18 yaş altı grubun tütün ve tütün mamulleri ile karşılaşmasını önlemek, eğitim ve sağlık kurumlarının tümüyle sigarasız mekanlar haline getirmek ve bu tütün mamullerinin toplumsal maliyetleri hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlamaktayız" dedi.

Panele konuşmacı olarak katılan Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Kemal Bakır, tütün ve sağlık konusunda bilgiler verirken, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı'ndan Yrd. Doç. Dr. Osman Elbek de dünyada ve Türkiye'de tütün kullanımı salgını ve tütün kontrolü hakkında görüşlerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 16:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?