6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Çocukları güneşten koruyun!

Gaziantep Özel Yılmazer Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Karaoğlan, yaz aylarında çocukların uzun süre güneşe maruz kalmasının çok riskli olduğunu söyledi.


Dr. Karaoğlan, yaptığı açıklamada, güneş ışınlarının çok etkili olduğu öğle saatlerinde çocukların güneşte kalmaması gerektiğini belirtti. Karaoğlan, “Güneşlenme süreleri sabah 08.00 ile 10.00 ve akşam 18.00 ile 20.00 saatleri arasında 10'ar dakika olmalıdır. Özellikle küçük çocukların bu saatlerin dışındaki saatlerde güneşe çıkarılması çocuklarda önemli sorunlara neden olabilir” diye konuştu.


Murat Karaoğlan, çocukların nasıl giydirilecekleri konusunda da bazı uyarılarda bulundu. Karaoğlan, “Çocuğu terletmeyecek fakat güneşe karşı koruma sağlayacak şekilde giydirin. Beyaz, kollu bir tişört uygun olabilir. Bunu, gerekirse yüzerken bile çıkarmayın. Kafasına geniş kenarlı bir şapka giydirin. Güneş gözlüğünü de unutmayın. Çocuğunuz ne kadar açık tenliyse, güneşe karşı o kadar savunmasız olduğunu unutmayın" şeklinde konuştu.


Karaoğlan, terleyen çocukların sıvı tüketimine de dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı. Terleyen çocukların mutlaka bol sıvı alması gerektiğine dikkat çeken Karaoğlan, “Beslenme de çok önemli. Hijyenik koşullara dikkat edilmeli. Özellikle sebze ve meyveler çok iyi yıkanmalı” diye sözlerini tamamladı.

..
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 18:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?