6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Cumhurbaşkanı'na mektup işe yaradı

Okuyabilmek için Cumhurbaşkanı'na mektup yazan genç kıza, kaymakam yardım sözü verdi


Eğitimine devam etme isteğini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mektupla ileten Gaziantepli genç kıza kaymakamlık tarafından maddi yardımda bulunuldu, kaymakam okuması için yardım sözü verdi.


Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Taşdeğirmen köyünde ilköğretimi başarıyla bitiren Yadigar Demir (17), ailesinin maddi durumunun kötü olması nedeniyle liseye devam edemedi.


Ailesinin geçimine katkıda bulunmak için pamuk tarlalarında çalışan Demir, Cumhurbaşkanı Gül’e mektup yazarak, öğrenimine devam etmesi konusunda yardım etmesini istedi.


Mektubunda, 12 nüfuslu bir ailenin kızı olduğunu, ilköğretim okulunu ailesinin maddi durumu nedeniyle tarım işçiliği yaparak zorluk içinde, ancak başarıyla tamamladığını ifade eden Demir, okumayı çok sevdiğini ve eğitimine devam etmek için maddi desteğe ihtiyaç duyduğunu bildirdi.
Demir, mektubunda babasının ortopedik engelli olduğunu belirterek, "Tarım işçiliği yaparak 12 kişilik ailemin geçimi için gerekli olan parayı zorluklarla kazanıp, kıt kanaat geçinmeye çalışıyoruz. Sizden eğitimimi tamamlamam için ekonomik destek istiyorum" dedi.


Araban Kaymakam Vekili Yusuf İzzet Karaman, Cumhurbaşkanlığından gelen talimat üzerine Demir ailesinin Taşdeğirmen köyündeki evini ziyaret etti.
Karaman, eğitimine devam etmek isteyen Yadigar’ın Cumhurbaşkanı’na mektup yazarak maddi destek istemesi üzerine kendilerini ziyaret ettiğini ve ailenin maddi durumunu incelediğini söyledi.


Yadigar’ın ilköğretim okulunu başarıyla tamamladığını, lise ve üniversite eğitimi görmek istediğini ifade eden Karaman, "Devlet olarak biz, kızımız Yadigar’ın okuması için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

Yusuf İzzet Karaman, Araban Kaymakamlığı olarak Demir ailesine ve kızları Yadigar’a bir miktar maddi yardımda bulunduklarını ve yardımlarının devam edeceğini bildirdi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 14:44:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?