6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Damacılar yarıştı

Gaziantep merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen dama turnuvasının ödül töreni gerçekleştirildi. 20 ilden 96 kişinin katıldığı turnuvada Gaziantepli damacı Ökkeş Sait Kanbağlı birinci oldu.

Şehitkamil Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen dama turnuvası bu yılda büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Atatürk Spor ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen turnuvada 20 ilin damacıları birbirleriyle karşılaştılar. Pazar günü yapılan son müsabakalarla sonuçlanan turnuvada ilk dörde giren damacılara kupa, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve hakemlere de plaket verildi. Ödül törenine, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Şehitkamil Belediyespor Kulübü Başkanı Cuma Güzel, Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcısı Fasih Ceylan, Gaziantep Damacılar Dernek Başkanı Musa Ekici ve çok sayıda damacı katıldı.

Turnuvaya Gaziantep'ten katılan Ökkeş Sait Kanbağlı birinci, Şanlıurfa'dan katılan Mehmet Terzioğlu ikinci, Adana'dan katılan Mehmet Aka ise üçüncü oldu. Turnuvaya Denizli'den katılan Mürsel Kocaertuğul ise dördüncülük ödülünü aldı.

Turnuvanın organizasyon sorumlusu Fikret Altın, Damacılar Dernek Başkanı Musa Ekici, dama duayenleri Ömer Fakılı ve Kemal Demirbaş ise Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı tarafından plaket ile ödüllendirildi. Turnuvanın ödül töreninde bir konuşma yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, dereceye girenleri kutlarken, kazanmanın değil, bu önemli turnuvaya katılmanın daha önemli olduğunu söyledi.

Göreve geldikleri günden bugüne kadar sosyal etkinliklere büyük önem verdiklerini belirten Özkarslı, daha öncede bilardo ve satranç sporlarında da ulusal turnuvalara ev sahipliği yaptıklarına dikkat çekti.

Ödül töreni sonrası ise, damacılar ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Özkarslı, damacıları tek tek kutlayarak memleketlerine uğurladı.

..
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 14:54:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?