6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Damla sulamaya rağbet

Gaziantep'in Araban ilçesinde bu yıl yaşanan kuraklık sebebiyle yeraltı su kaynaklarının çekilmesiyle birlikte çiftçiler, yağmurlama ve damlama sulamaya yöneliyor.


Araban İlçe Tarım Müdürü Kadir Sarıkaya, bu yıl tüm Güneydoğu'da olduğu gibi Araban ovasında da yaşanan kuraklık sebebiyle çiftçilerin ziraat mühendislerinden yağmurlama ve damlama sulama sistemi konusunda bilgi aldıklarını belirtti. Çifti Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan çiftçilerden kayıt belgelerini alanlara Ziraat Bankası'nın 4 yıl vadeli sıfır faizli 4 eşit taksitte kredi imkanı sunduğunu kaydeden Sarıkaya, "Çiftçilerimiz yağmurlama ve damlama sulamaya yoğun talep gösteriyor" dedi.
Araban ovasında bu yıl yaşanan kuraklık döneminden önceki yıllarda çiftçilerin sulu tarım yapmak için tarlalarına açtırdıkları sulama amaçlı sondajlarda ürünlerini salma sulama sistemiyle suladıklarını ifade eden Sarıkaya, "Bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle yeraltı su kaynakları azaldı. Azalan sular sebebiyle ürünler ancak yağmurlama ve damlama sulama sistemiyle sulanabilir. Bu sulama sisteminde elektrik ve su tasarrufu sağlayan çiftçilerimiz daha fazla ve daha verimli ürün alacaktır. Yağmurlama ve damlama sulama sistemine çiftçilerimizin ilgi göstermesi sevindirici bir gelişmedir. Çiftçilerimiz önümüzdeki yıl bu sistemin yararlarını ve karını daha iyi göreceklerdir'' diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 12:34:19
Güncelleme :25 Haziran 2008 Çarşamba 12:34:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?