6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Dayanışma gecesinde buluştular

Musabeylililer Kültür, Eğitim, Sosyal Dayanışma, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üyeleri, dernek binasında düzenlenen dayanışma gecesinde bir araya geldi.

Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya, Dernek Başkanı Mehmet Dal, Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda dernek üyesinin katıldığı gecede, Ozan Ali söylediği maniler ve türkülerle davetlileri coştururken, bir yandan da davetlilere çiğköfte ikramı yapıldı.

Musabeylililer Kültür, Eğitim, Sosyal Dayanışma, Gençlik ve Spor Kulübü Dernek Başkanı Mehmet Dal, düzenledikleri gece ile ilgili olarak, "Amacımız Gaziantep'e yerleşmiş 50 bin civarında Musabeyliliyi, sosyal bir çatı altında bir araya getirerek, geçmiş ve gelecek nesil arasında bir köprü oluşturmak ve aradaki bağları güçlendirmektir” dedi.

Dernek olarak esas şenliklerinin her yıl Eylül ayında Üç Pınar Göleti şenlik alanında yapıldığını ifade eden Dal, geniş katılımla gerçekleşen bu şenliklerde üzüm yarışması, trap atış yarışması gibi etkinliklerin yanı sıra yerel ve ulusal sanatçıların da konserleriyle renk kattığını söyledi.

Sosyal faaliyetler kapsamında Mart ayında şenlik alanı çevresine 8 bin ağaç dikildiğini ifade eden Dal, ağaç dikim faaliyetleri sırasında kendilerine destek veren Kilis Valisi Nevzat Turhan, İlçe Kaymakamı Nurullah Kaya ve Alay Komutanlığı nezdinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türkülerin söylenip halayların çekildiği gece geç vakitlere kadar devam etti.

..
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2008 Pazar 10:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?