6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Denize düşen esnaf yılana sarılıyor

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ömer Yılmaz, esnafın çok zor durumda olduğunu ve borcunu borçla kapatmaya çalıştığını söyledi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, Gaziantep esnafının zor günler yaşadığını belirtti. Yılmaz, "Esnafın nakit sıkıntısı hat safhada. 2005 yılı ile 2008 yılı arasında esnafın kefalet kooperatiflerinden kredi talebi her geçen gün aratarak devam ediyor. Biz de esnafın kredi talebini karşılamaya çalışıyoruz. Ancak bu defa da esnafımız aldığı krediyi ödemekte sıkıntı yaşıyor" dedi.


Esnaf batmasın diye çaba gösterdiklerini kaydeden Yılmaz, "Her kepenk kapatan esnafın yanında 3-5 kişinin çalıştığını düşünürsek bir esnafın dükkan kapatması 3-5 kişinin işsiz kalması demek. Biz oda başkanları olarak esnafın sıkıntılarını dile getirmek ve çözüm üretiminde yardımcı olmak durumundayız. Bizim vazifemiz küçük esnafa ihtiyacı olan krediyi temin etmek" diye konuştu.
Yılmaz, kredi kullanan esnafın birkaç taksit ödedikten sonra ödemelerini yapamaz hale geldiğini ifade ederek, şunları söyledi:


“Esnafın, ödemelerini birkaç ay erteleme şansı yok. Bu durumda yeniden kredi alarak eski borcunu kapatıp, yeni kredinin vadelenmesini istiyor. Ben de bir esnaf temsilcisi olarak esnafın batmasını önlemek için bu tür uygulamaların yapılmasından yanayım.”


1952 yılında kurulan kooperatifin bugüne kadar kayıtlı 11 bin esnafa hizmet verdiğini dile getiren Yılmaz, “3 bin 500 aktif üyemiz var ve her geçen gün üye sayımız azalıyor. Sadece bu yılın başında dükkan kapatan 500 esnafı kayıtlarından düşürdüm" dedi.

..
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 13:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?