6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Dernekten ilk yardım seferberliği

Gaziantep'te 2006 yılında gerçekleşen olayda, 8 yaşındaki Gökçen Göçer dondurma almak için gittiği bir dükkanda elektrik kaçağı nedeniyle hayatını kaybetti.

Yaşanan bu elim olay sonrası Gökçen Göçer Yaşam Hakkı Derneği'ni kuran baba Hasan Fuat Göçer, daha bilinçli bir toplum oluşturmak için dernek faaliyetlerine hız verdi.

Bu kapsamda Grand Otel'de gerçekleştirilen toplantıda, SEV Amerikan Hastanesi ve Özel Tanımed Tıp Merkezi'nin desteğiyle taksiciler, servis şoförleri ve öğretmenlere ücretsiz ilk yardım eğitimi verileceği bildirildi. Kendilerinin yaşadığı acıları başkalarının yaşamamsı için çalıştıklarını belirten Hasan Fuat Göçer, ''Gökçen için yaşadığımız acıyı tarif etmenin olanağı yok. Benim kızımın yaşamı tedbirsizlik yüzünden elinden alındı. Bunu kendi çocuğu için düşünmek bile her insanı derin acılara sürükler. Gökçen için yaşadığımız acıyı diğer anne ve babaların yaşamamsı için el birliği ile çalışmalıyız. Bizler insan yaşamının öneminin bilinmesi için eğitimden başlamamız gerektiğini düşünerek 2 adet kütüphane açtık. Şu anda Gaziantep'te 5 tanesi Şehitkamil İlçesi'nde, 5 tanesi de Şahinbey ilçesinde olmak üzere kenar semtlerde her insanın faydalanabileceği 10 kütüphane daha yapmayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra öncelikli gördüğümüz konulardan bir tanesi de ilk yardım eğitimi. ülkemizde ilk yardım konusu en öncelikli ve eksik olan konulardan bir tanesi. 20 kişinin çalıştırıldığı bir iş yerinde en az 1 kişinin ilk yardım sertifikasının olması gerekiyor. Bu rakam çok yetersiz. Biz bu rakamı artırmak ve olaylara müdahale edebilen bireylerin çoğalması için ilk yardım eğitimi projesini kızım Gökçen'in doğum gününde başlatıyoruz. İlk olarak taksicilere, servis şoförlerine ve öğretmenlere ücretsiz olarak ilk yardım eğitimi verilecek. Kurs imkanını ise bize destek olan SEV Amerikan Hastanesi ve Özel Tanımed Tıp Merkezi sağlayacak. Kurs sonrası sınavı geçenler, Sağlık Bakanlığı onaylı ilk yardımcı sertifikası almaya hak kazanacaklar'' dedi.

SEV Amerikan Hastanesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Özlem Tanrıverdi ise, yaptığı konuşmada,''Sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek olduk, destek olmaya da devam ediyoruz. İlk yardım projesi bize teklif edildiğinde çok heyecanlandık. Çünkü toplum olarak ilk yardım konusunda yeterli bilgiye sahip değiliz. Biz bu proje kapsamında elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Umarım başka Gökçen vakaları yaşanmaz'' diye konuştu.

Kamu kurumlarına gönüllü olarak ilk yardım eğitimi verdiklerini belirten Özel Tanımed Tıp Merkezi Baş Hemşiresi Ayşe Koç da, ''Taksi şoförleri, servis şoförleri, öğretmenler ve daha sonra öğrencilerimize ilk yardım dersi vereceğiz. Kurs süremiz 16 saat olacak. Hafta sonu iki gün içinde 8 saatlik bölümler halinde vereceğimiz derslerle kursa katılan kişiler eğitimlerini tamamlayacaklar. İlk yardım konusunda halımızın daha duyarlı olması gerekiyor'' şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 16:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?