6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Dernekten okula kütüphane

Gaziantep Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı Derya Güzelbey ve dernek çalışanları Kartal Köyü İlköğöretim Okulu'nu ziyaret ederek, okul içerisinde kütüphane kurdu.


Kartal Köyü'nde Nurdağı Kaymakamı Emrah Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Yaşar ve Nurdağı Belediye Başkanı Orhan Yılmaz tarafından karşılanan Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı Derya Güzelbey, okullarına kütüphane yapılması konusunda internet aracılığı ile müracaat eden öğretmen Murat Muştu'ya 2 gün içerisinde cevap verdiklerini ve kütüphane kurmak için Kartal Köyü'ne geldiklerini söyledi. Kartal İlköğretim Okulu öğrencilerinin sevgi gösterileriyle karşılanan Derya Güzelbey çocuklarla özel olarak ilgilendi. Okul kütüphanesini de kitapla dolduran Güzelbey, öğretmenlerle sohbet edip hediye verdi. Grupla birlikte Kartal köyüne gelen Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı üyesi gençler de çocukların bilgi ve becerilerini artırıcı aktivitelerde bulundu.


448 öğrencinin öğrenim gördüğü ve 20 öğretmenin görev yaptığı okulda, yaklaşık olarak 2 ay önce internet üzerinden çok sayıda yardım derneğine okullarının kütüphane ihtiyacı olduğu yönünde e-mail gönderdiğini belirten sınıf öğretmeni Murat Muştu, ''Okulumuzun uzun zamandır bir kütüphaneye ihtiyacı vardı. Bütün dernekleri araştırdım ve onların arasından Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği'ni farkettim. e-mail göndererek kütüphane kurmak konusunda yardımlarını istedim. Derya Güzelbey başvurduktan 2 gün sonra bize cevap verdi ve bugün de gelip kütüphanemizi kurdular. Kendilerine duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum'' dedi.


Nurdağı Kaymakamı Emrah Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Yaşar, Nurdağı Belediye Başkanı Orhan Yılmaz ve Kartal Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Fatih Yıldırım ile sohbet eden Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı Derya Güzelbey yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Güzelbey, ''Elimizden geldiğince ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Örneğin okumak isteyen ve maddi imkanı olmayan öğrencilere burs veriyoruz. Sağlık konusunda çok hassas davranıp, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara destek veriyoruz. Fakir ailelere gıda ve giyecek yardımı yapıyoruz. Bugün de e-mail yolu ile bize başvuruda bulunan Kartal İlköğretim Okulu'na kütüphane kurduk. Eğitime vermiş olduğumuz destek ve köy ziyaretlerimiz devam ediyor'' diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 18:51:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?