6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Derste 'ölüm meleği' kabusu

Gaziantep’te bulunan Hasan Ali Yücel Lisesi öğrencileri, Din ve Ahlak Dersi’nde biyoloji laboratuarına götürüldüler ve 35 dakikalık bir film izlettirildiler. Bu dersten bir süre sonra, bir veli, çocuğunun uyuyamadığı, psikolojisinin bozulduğu, davranış bozukluğu gösterdi şikayetinde bulununca, bütün bunlara, Din ve Ahlak Dersi’nde izletilen filmin neden olduğu ortaya çıktı.

Olay,  Taraf gazetesinin haberiyle ortaya çıktı. Aksiyon filmlerini aratmayan efektlerle, çocukların ve gençlerin ruh sağlığını ve gelişimini olumsuz etkileyecek görüntülerle dolu, İslam dininin tam bir ceza ve korku dini olarak lanse edildiği film, kısa sürede YouTube’a da yansıdı.

Bir Arap ülkesinde, dini bütün baba ile “kötü alışkanlıkları” olan oğlu Hasan’ın etrafında gelişiyor. Dili Arapça olan, Türkçe altyazılı filmde, Hasan’ın arkadaşlarıyla kağıt oynadığını, TV izlediğini, kulaklıkla müzik dinlediğini, cep telefonuyla oynadığını; babası onu namaza çağırdığı halde “Üff” diyerek gitmediğini ve müzik dinlerken uyuyakaldığını görüyoruz.

İşte herşey bundan sonra oluyor. Zaman duruyor ve eve siyah pelerini, eline zincirle bağladığı orağı ile gelen ‘ölüm meleği’ Azrail, Hasan’a canını alacağını söylüyor;
Azap çeken Hasan  can çekişiyor, ölüyor, sorgulanıyor, cesedi kaynar suyla yıkanıyor, gömülüyor, kabir azabı ve cehennemi yaşıyor. Bu arada Azrail ve zaman zaman da Şeytan, duruma uygun ayetlerle, yaşananları Hasan’a anlatıyor. Her aşamanın korkunç efektlerle ve vahşice gösterildiği filmin sonunda, Hasan uyanıyor, meğer bir kabus görmüş; nedamet getirerek namaz kılmaya koşuyor.

OKUL MÜDÜRÜ: KORKU FİLMİ GİBİ
Okul Müdürü Ömer Demir, Din ve Ahlak Dersi öğretmeni hakkında soruşturma başlatıldığını açıklandı. Filmle ilgili öğrencilerin ifadelerine de başvuracaklarını açıklayan okul müdürü Demir, “Çocukların seyrettiği filmi ben de izledim. Her saniyesi korku dolu. Durumun ne kadar ciddi olduğunun farkındayım. Konuyla ilgili üzerime düşen görevi tam olarak yerine getireceğim” dedi.

ÖĞRENCİNİN KORKUSU GEÇMEDİ
T.K. adlı öğrencinin velisi İnci K. ise, kızının yaşadığı korkular üzerine durumu anlattığı Okul Müdürü Ömer Demir’in kendileriyle dalga geçtiğini iddia etti. İnci K., “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi de filmden haberinin olmadığını söylüyor. Kızım akşamları tek başına yatamıyor. Bu çağda nasıl olur da bu tür görüntüler okullarımızda gösterilir, anlayabilmiş değilim. Konuyla ilgili olarak gerekli yasal işlemlerin başlatılmasını istiyorum” dedi.

ŞİKAYETÇİ VELİ: TEHDİT EDİLDİM
Şikayetçi anne İnci K, kızının durumu üzerine görüşme talebinde bulunduğu rehber öğretmen tarafından da tehdit edildiğini öne sürerek şöyle konuştu:
Ve Şeytan.

“Konuyla ilgili herhangi bir şikâyette bulunursam öğretmenlerine sahip çıkacaklarını bizzat rehber öğretmen kendisi söyledi. Bizimle ilgilenmeyen rehber öğretmen, olası bir şikâyette, okuldan iki öğrenci ayarlanarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni F.Y’nin savunulacağını söyledi.”

Gaziantep’te bulunan Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer de konuyla ilgileneceğini söyledi, 35 dakikalık filmin kopyasını aldığını, Ankara’da basın toplantısı düzenleyeceğini bildirdi.

NTV
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 09:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?