6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Deva atağa geçiyor

DEVA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Philipp D. Haas, Türkiye'de 5 yeni üretim tesisi inşa ettiklerini ve bu tesislerle kalite standartlarını en üst düzeye çıkaracaklarını bildirdi.

50. yılına yeni yüzü ile giren DEVA Holding, Gaziantep'te gerçekleştirdiği akşam yemeğinde Yönetim Kurulu Başkanı Philipp D. Haas, Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Elif Elkin'in katılımı ile konuklarını Tuğcan Otel'de ağırladı.

Yemekten önce basın mensuplarına bir açıklama yapan Haas, DEVA Holding'in yabancı yatırımlı bir firma olmasına karşın tamamen bir Türk firması olduğunu belirtti. Haas, "Tüm ürünlerimizi Türkiye'de üretiyoruz ve Türkiye'den dış pazarlara satıyoruz. Bunu da Türkiye için yapıyoruz" dedi.

DEVA Holding'in 50. yılında dev adımlarla ilerlediğini kaydeden Haas, "2007 yılı bizim önemli bir yıldı. Londra borsasında kote olduk, DEVA hisse senetleri için İMKB'de çağrı işlemi tamamlandı. Saba İlaç'ı satın aldık. Piyasaya yedi yeni ürün çıkarttık. İstanbul, Güneşli'deki yeni merkez binamıza taşındık. Türkiye'de 5 yeni üretim tesisinin inşaatına başladık. Türkiye'deki üretime yaptığımız toplam yatırım 100 milyon dolar. Böylece Türkiye'de daha çok insana iş olanağı sağlıyoruz. Yeni üretim tesisleri ile kalite standardımızı daha da yükselterek, Türk ekonomisine daha fazla katkı sağlayacağız" diye konuştu.

Haas, 2008 yılının kendileri için çok daha önemli bir yıl olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: "Piyasaya on yeni ürün çıkartıyoruz. Roche'dan Türkiye'de ruhsatlı kardivasküler, CNS ve dermatolojik ürünler aldık. Gelecek yıldan itibaren bu ürünleri kendi fabrikalarımızda üreteceğiz ve daha sonra ise 'Deva' ve 'Saba' markalarıyla satacağız. DEVA'nın 80 milyon kutuluk üretim kapasitesini 350 milyona çıkartacağız. Yeni dış pazarlara açılıyoruz. Yunanistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Ukrayna, Rusya, Afrika ve Ortadoğu gibi. İleride Avrupa ve Amerika'yı da fethetmeyi amaçlıyoruz. İç piyasada büyük bir ilerleme hedefliyoruz."

Haas, Türkiye'yi çok sevdiğini hatırlatarak Gaziantep'in de önemli ticaret ve sanayi merkezlerinden birisi olduğunu ifade etti. Haas, "Gaziantep'i de, insanlarını da gerçekten çok sevdim. Burada olmaktan çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Gecede daha sonra sahne alan sanatçılar davetlilerle birlikte sevilen şarkıları seslendirdi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 12:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?