5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Devlet Bakanı Tüzmen G.Antep'te

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 1-24 Haziran tarihleri arasındaki ihracat artışının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 olduğunu belirterek, "Bu yıl 80 milyar dolarlık ihracat rakamını geçeceğimize inanıyorum" dedi. 

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hizmete giren PET (Pozitron Emisyon Tomografisi) cihazı ve yataklı yeni özel klinik binasının açılışını yaptı. GAZÜ Senatosu'nca Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu'na fahri doktora verilmesi törenine de katılan Bakan Tüzmen, burada yaptığı konuşmada, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine dikkat çekti. İhracata dayalı kalkınma modelini benimsemiş ülkelerde üniversite-sanayi işbirliğinin olumlu etkilerinin çok hızlı şekilde görüldüğünü belirten Tüzmen, ''Ciddi çalışmalarımız var. 1-24 Haziran tarihleri arasındaki ihracat artışımız, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 olmuştur. Tabi ki bunda, son dönemdeki değişikliklerin önemli etkisi olmuştur. Ancak arkaya baktığımız zaman çok ciddi bir yapı vardır. Bu yıl 80 milyar dolarlık ihracat rakamını geçeceğimize inanıyorum. Arkadan çok iyi eğitilmiş iş gücüne, öğretim görevlilerine ve üniversite-sanayi işbirliğine sahip olmamız gerekiyor. Başka çıkışımız yok'' dedi. 

Bugüne kadar sağlığa çok az kaynak aktarıldığını ve sağlık sektöründe Türkiye'nin ciddi sıkıntılar yaşadığını kaydeden Tüzmen, şunları söyledi: 

''2002 yılından sonra hükümetimiz döneminde sağlık ve araştırma-geliştirme faaliyetlerine gereken önemin verilmesiyle önemli cihazlar alındı. Acıdır ki; GAZÜ'ye alınan PET cihazı Doğu ve Güneydoğu'da tek olarak devreye girmiştir. Gaziantep, ticarette, tarımda ve turizmde gelmiş olduğu noktada, komşu ülkelerin merkezi haline gelmiştir. Gaziantep, sağlıkta da sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun değil, komşu ve çevre ülkelerin de ihtiyaç duyan hastalarına hizmet verecektir.'' 

GAZÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci de, hastanelerine kazandırılan cihazla tüm vücudun 20 dakikada taranabildiğini ve çok küçük kanser odaklarının saptanabildiğini ifade etti. Cihazın, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden sonra kendi hastanelerinde hizmete girdiğini kaydeden Prof. Dr. Ekinci, ''Hizmete sunduğumuz cihaz, sadece Gaziantep'e değil tüm bölgeye hizmet verecektir'' diye konuştu. 

GAZÜ Senatosu'nun aldığı kararla fahri doktora unvanı verilen SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ise, el ele vererek bugünlere geldiklerini söyledi. Konukoğlu, ''Benim için çok önemli bir gün. Benim için hayal edemediğim, rüyalarımda bile göremediğim bir ödül oldu. Bugünlere gelmemde Gaziantepliler'in ve okulu bıraktığımda ustalarımdan yediğim tokatların çok büyük payı var. Zengin olmak önemli değil, önemli olan paylaşmaktır. Ana rahminden geliyorsun pazara, kefen alıp gidiyorsun mezara'' dedi.
GAZÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Adıyaman Valisi Halil Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, GAZÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, oda başkanları ve öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı.
.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2006 Pazartesi 13:52:52
Güncelleme :26 Haziran 2006 Pazartesi 14:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?