5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Devlet Bakanı Tüzmen Gaziantep'te

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada başarılı olabilmesi için hem bedenen hem de aklen sağlam vücutlu olması gerektiğini söyledi. 

Tüzmen, Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılacak olan spor kompleksinin temel atma törenine katıldı. Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Fatma Şahin, Nurettin Aktaş, Ahmet Uzer ve Mehmet Sarı'nın da katıldığı törende, Bakan Tüzmen, söylenen türkülere alkışlarıyla eşlik etti. Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ve AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu'nun ''yah'' çektiği törende, milletvekili Fatma Şahin de zılgıt çekti. 

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, burada yaptığı konuşmada, gelişmiş ülkelerde, ülkenin zenginliği ve spor alanındaki başarılarının paralel gittiğini belirtti. Tüzmen, ticarette devleşen ülkelerin sporda da ilk sıralarda yer aldığının görüldüğünü kaydederek, ''Ülkemizde de ihracatta ve dış ticarette rekorlar kırarken, burada Gaziantep'in dünyaca ünlü sporcularının yetiştirildiğini görmek benim için gerçekten mutluluk verici bir tablo. Kolay olmuyor, insanlar gerçekten çok çalışırlarsa, çok azim gösterirlerse bir yerlere gelebiliyorlar'' diye konuştu. 

Gençlerin kötü alışkanlıklara gitmeden sporla çok küçük yaşlarda tanıştırıldığı zaman, hem gelecek nesillerin sağlam bilekli sağlam yürekli olacaklarını hem de eğitim sürecinde sporun katkılarını göreceklerini ifade eden Tüzmen, şunları söyledi: 

''Bulunduğumuz coğrafyada başarılı olabilmemiz için hem beynimiz sağlam olacak hem vücudumuz sağlam olacak. Aksi taktirde bu bölgede iş yapmak kolay değil. Türkiye'nin gençliği artık hem spor alanında hem de uluslararası ticarette aynı başarıyı gösterir hale geldi. Ben bu tip tesislerin yeni sporcular yetiştirmek ve diğer insanlarımızı da spora teşvik etmek amacıyla son derece önemli olduğunu düşünüyorum.'' 

Bakan Tüzmen, azimle çalışılması ve iyi emek sarfedilmesi halinde, bu toprakların insanının dünya birincisi olmayı hakettiğini vurgulayarak, 

''İnşallah bizler de ekonomimizle dünyada ilk 10 sırada yer alan ülke haline geleceğiz. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Gaziantep'te ihracatı 4 yılda 4 katına çıkardık. İnşallah önümüzdeki günlerde Gaziantep; fuar merkezleri, turizmi, ticareti, tarımı ve sporuyla dünyada marka haline gelecektir" açıklamasında bulundu.
Tüzmen, daha sonra spor kompleksinin temelini attı.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2006 Cumartesi 17:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?