6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Dilara, Gaziantep'in gururu

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yapılan ve yaklaşık 14 bin öğrencinin katıldığı seviye tespit sınavında, Fehime Güleç ilköğretim Okulu 2-A sınıfı öğrencisi Dilara Gül Okuyan, bölge birincisi oldu.

Bir yayınevi tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde düzenlenen seviye tespit sınavında Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi konularında sorulan 60 sorunun tamamını doğru olarak cevaplayan Okuyan, bu başarısı ile bir çok özel okul öğrencisini geride bıraktı. Okulda öğretmenin anlattığı dersleri çok iyi dinleyen ve bunları evde tekrar edip sürekli kitap okulan 8 yaşındaki Dilara Gül Okuyan, başarısında öğretmeninin ve ailesinin büyük katkısı olduğunu söyledi.

Okuyan, "Ben öğretmenimin anlattığı dersleri çok iyi dinledim. Eve gelince de ailemle birlikte bu dersleri tekrar ettim. Öğretmenimin anlattığı konuyu anlamadan başka bir konuya geçmedim. Bilmediğim ve anlamadığım konuları öğretmenime sordum. O da bize bıkmadan usanmadan tekrar tekrar anlattı" dedi.

Çalışmadan ve öğrenmeden başarı elde edilemeyeceğini kaydeden Okuyan, "Sınıf öğretmenim Funda Üçtaş'a ve aileme teşekkür ediyorum. Bizim 2-A sınıfında ben il birincisi oldum. Bizim sınıf bu sınavda çok güzel başarılar elde etti. Bildiğim kadarıyla il 7.'si, il 15.'si, il 22.'si ve il 56.'sı gibi dereceleri arkadaşlarım elde etti. Bu başarılarımızda ailemizin ve öğretmenimizin büyük katkıları oldu" diye konuştu.

Sınavda il birincisi olan Dilara Gül Okuyan, öğretmenini çok sevdiğini ve kendisinin de öğretmen olmak istediğini ifade etti. Başarısından dolayı öğretmeni Funda Üçtaş'ın kendisine kitap hediye ettiğini dile getiren Dilara, en çok da kitap okumayı sevdiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 14:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?