3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Dış cephelere makyaj

Şehitkamil ve Şahinbey belediyeleri, şehrin çehresini değiştirmek için evlerin ve binaların dış cephe boyalarının yenilenmesini istiyor. Daha önce kent merkezindeki elektrik trafolarını resimlerle süsleyen belediyeler, şimdilerde ev ve binaların dış cephelerini boyatarak kente güzel bir görünüm kazandırılmasını planlıyor.

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ve Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı'nın, "İlçemizi güzelleştirelim" sloganıyla yaptığı çağrıya, çok sayıda ev sahibi ve bina yöneticisi olumlu cevap verdi. Bakımsız ve sıvasız olan binaların sıvaları yapılmaya ve dış cephe boyaları yenilenmeye başlandı. İlçe genelinde birçok sokakta, binaların makyajının yenilenmesi için iskeleler kuruldu.

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, vatandaşın belediye hizmetlerine katkısının büyük olduğunu ifade ederek, "İlçemizin özellikle merkezi yerlerinde sıvasız ve boyasız bina ve ev bulunması kötü bir görüntü sunuyordu. Bu görüntüyü ortadan kaldırmak için ilçe halkına sıva ve boyalarını yapması için çağrıda bulunduk. Çok sayıda evle binada sıva ve badana yenileme çalışmaları başladı. Belediye olarak biz de kendilerine yardımcı olacağız" dedi. Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ise, ilçe genelinde yüzde doksanı boyasız evlere boya ve sıva zorunluluğu getirirerek, evlerin dış cephelerinin boyanması ve sıvanmasını sağladıklarını kaydetti.

Davut Uçar / Kenthaber/ Gaziantep
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 13:44:21
Güncelleme :15 Ağustos 2005 Pazartesi 13:47:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?