6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Dış ticaret eğitimi başvuruları

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ile MEKSA MEM işbirliği ile sürdürülen ‘Dış Ticaret Eğitimi’nin 2008-2009 eğitim dönemi için kursiyer başvuruları 26 Eylül 2008’e kadar sürecek.

GTO Genel Sekreteri Mesut Ölçal, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, önemli ticaret ve sanayi kenti olan Gaziantep’in dış ticaret elemanı ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak açılan kursla sektördeki eleman ihtiyacı ve açığının giderilmesinin amaçlandığını belirtti. Ölçal, MEKSA MEM’de düzenlenen Dış Ticaret Eğitimi Programı kurslarından bu güne kadar 223 kursiyerin mezun olduğunu ve bu mezunların yüzde 60’ının çeşitli işletmelerde işbaşı yaptığını vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

“Program kapsamında; Temel İngilizce, Ticaret İngilizcesi, Bilgisayar, Dış Ticaret İşlemleri-Sigorta-Taşımacılık, Gümrük İşlemleri, Kambiyo İşlemleri, Dış Ticaret İşlemlerinin Muhasebeleştirilmesi, Pazarlama ve Satış Teknikleri, İş Yazışmaları, İş ve Kişisel Gelişim, Hukuk, İnternet ve İnterneti Etkin Kullanma dersleri verilecek. Toplam 601 saatlik eğitime ilave olarak 6 hafta süreyle işletmede staj yapma zorunluluğu var. Böylece eğitim, işletme stajı dahil 1 yılda tamamlanacak. Bu yıl 14’er kişilik 2 grup halinde toplam 28 kişi eğitime alınacak.”

Ölçal, açıklamasında 1 yıllık eğitime ilave olarak Modül Eğitim programlarının da uygulanacağını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

”Bu Modül Eğitimler Ticaret İngilizcesi, Temel İngilizce, Rusça, Arapça, Pazarlama ve Uluslar arası Pazarlama, Yönetim ve Organizasyon, İngilizce İş Yazışmaları, E-Pazarlama, Dış Ticaret-Kambiyo-Gümrük İşlemleri, Etkin Internet Kullanımı ve E-Ticaret, Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayar Kullanımı konularındadır. Modül eğitimlere ‘Yaşam Boyu Öğrenme’ ilkesiyle hareket eden, sektörde çalışan veya konuya ilgi duyan herkes katılabilmekte. Bugüne kadar geçen 8 yıllık sürede eğitimlerimize katılarak başarılı olan toplam 946 kişi belgelendirildi. Ayrıca İŞKUR’da kayıtlı işsizler için mesleki eğitim programları uygulayarak meslek sahibi olmalarını sağlayıp istihdam edilebilirliklerine destek veren projeler uygulanmaktadır. MEKSA MEM ile birlikte gerçekleştirdiğimiz tüm eğitimler, MEB ile işbirliği içinde uygulanmaktadır. Dış Ticaret eğitimine katılabilmek için 26 Eylül 2008 tarihine kadar Gaziantep Ticaret Odası’ndan 10,00 YTL makbuz karşılığı alınacak Başvuru Dosyasının eksiksiz olarak doldurulup, makbuzu ile birlikte yine Odamıza teslim edilmesi gerekmektedir. Tüm adaylar 08 Ekim 2008 Perşembe saat 10.00 da yeterlilik sınavına tabi tutulacak, başarılı olanlar mülakata alınarak eğitime katılacak 28 kursiyer belirlenecektir.”

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 17:48:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?