6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Dış ticaret eğitimi başvuruları

Gaziantep Ticaret Odası ve MEKSA Vakfı işbirliği ile sürdürülen “Dış Ticaret Eğitimi“nin 2008-2009 eğitim dönemi için kursiyer başvuruları 01-26 Eylül 2008 tarihleri arasında yapılacak.

Eğitim programı kapsamında, ülkemizin önemli ticaret ve sanayi kenti olan Gaziantep’in Dış Ticaret Elemanı ihtiyacının karşılanmasına yönelik eleman ihtiyacı ve açığının giderilmesi amaçlanıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreteri Mesut Ölçal ve MEKSA Vakfı Gaziantep Merkez Müdürü M. İhsan Ercan, Dış Ticaret Eğitimi programından bu güne kadar 223 kursiyer mezun olduğunu ve bu mezunların yüzde 60’ının çeşitli işletmelerde çalıştığını belirttiler.

Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreteri Ölçal ve MEKSA Merkez Müdürü Ercan yaptıkları ortak açıklamada daha sonra özetle şu görüşlere yer verdiler:

“Dış Ticaret Eğitim Programında; Temel İngilizce, Ticaret İngilizcesi, Bilgisayar, Dış Ticaret İşlemleri-Sigorta-Taşımacılık, Gümrük İşlemleri, Kambiyo İşlemleri, Dış Ticaret İşlemlerinin Muhasebeleştirilmesi, Pazarlama ve Satış Teknikleri, İş Yazışmaları, İş ve Kişisel Gelişim, Hukuk, İnternet ve Internet’i Etkin Kullanma derslerinden oluşan toplam 601 saatlik eğitime ilave olarak 6 hafta süreyle işletmede staj yapma zorunluluğu vardır. Böylece eğitim, işletme stajı dahil 1 yılda tamamlanmaktadır. Bir yılda, 14’er kişilik 2 grup halinde toplam 28 kişi eğitime alınacaktır. 1 yıllık eğitime ilave olarak Modül Eğitim programları da uygulanmaktadır. Bu Modül Eğitimler; Ticaret İngilizcesi, Temel İngilizce, Rusça, Arapça, Pazarlama ve Uluslar arası Pazarlama, Yönetim ve Organizasyon, İngilizce İş Yazışmaları, E-Pazarlama, Dış Ticaret-Kambiyo-Gümrük İşlemleri, Etkin Internet Kullanımı ve E-Ticaret, Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayar Kullanımı konularındadır. Modül eğitimlere “Yaşam Boyu Öğrenme” ilkesiyle hareket eden, sektörde çalışan veya konuya ilgi duyan herkes katılabilmektedir. Bu güne kadar geçen 8 yıllık sürede eğitimlerimize katılarak başarılı olan toplam 946 kişi belgelendirilmiştir. Dış Ticaret eğitime katılabilmek için; 01-26 Eylül 2008 tarihleri arasında Gaziantep Ticaret Odası’ndan 10 YTL makbuz karşılığı alınacak “Başvuru Dosyası” nın eksiksiz olarak doldurulup makbuzu ile birlikte yine Gaziantep Ticaret Odasına teslim edilmesi gerekmektedir. Tüm adaylar 08 Ekim 2008 Perşembe saat 10:00’da Gaziantep Ticaret Odası toplantı salonunda yeterlilik sınavına tabi tutulacak. Başarılı olanlar mülakata alınarak 28 kursiyer belirlenecektir.”

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 16:21:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?