6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

DİSK üyeleri '12 Eylül' protesto etti

Disk Genel-İş üyeleri, bir basın açıklaması yaparak 12 Eylül'ü protesto etti.

Sendika binasında düzenlenen basın açıklamasına sendika üyeleri ve CHP Gaziantep milletvekili Akif Ekici ile CHP'liler de katıldı. Basın açıklamasını yapan Disk Genel-İş Bölge Başkanı Nihat Bencan, 12 Eylül askeri darbesinin hala güncelliğini koruduğunu savunarak, "12 Eylül, herhangi bir tarih değildir; Türkiye'yi karanlığa boğan, baskı ve zulümle ülkenin geleceğinin ipotek altına alındığı zor zamanların adı olmuştur" dedi.

Bencan, bundan 28 yıl önce tank sesleri ve marşlarla uyandırılmalarıyla başlayan sürecin; Türkiye'yi siyasal, sosyal, ekonomik, hukuksal, kültürel ve bilimsel alanlarda büyük tahribata uğrattığını, hukuk, adalet, bilim, emek ve çalışma hayatının yok edildiğini ileri sürdü.

12 Eylül'ün ideolojik sonuçlarının hala geçerli olduğunu ifade eden Bencan, "12 Eylül; toplumsal dayanışma, sorumluluk, özveri, emek ve alın teri ile bir yerlere gelmek gibi değerleri zedelemiş, apolitik bireycilik, köşe dönücülük, kısa sürede zenginleşmek, kişisel kurtuluşlar için her yolun mübah görülmesi gibi yeni değerleri teşvik ederek yüceltmiştir'' iddiasında bulundu.

CHP Gaziantep milletvekili Akif Ekici ise 12 Eylül öncesinde gençlerin bilgi sahibi olduklarını şimdi ise bunu göremediklerini, 12 Eylül döneminin ardından büyük bir karmaşanın yaşandığını savundu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 16:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?