4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

DİSK'ten işsizlik uyarısı

DİSK Tekstil İş Sendikası Gaziantep Bölge Başkanı Muzaffer Subaşı, etrafı teşvik verilen illerle çevrili Gaziantep'te işsizlik oranının yüzde 25'lere kadar yükseldiğini söyledi. 

Gaziantep'in Kurtuluş Savaşı yıllarında 11 ay boyunca Fransızlar tarafından kuşatma altında tutulduğunu, şimdi ise teşvik kanunu ile kuşatma altında alındığını ifade eden DİSK Tekstil İş Sendikası Gaziantep Bölge Başkanı Muzaffer Subaşı, teşvik kanunu kapsamına alınmayan Gaziantep'te son dönemde işsizlik oranının arttığını kaydetti. 

Subaşı, "Gaziantep'teki işsizlik oranı yüzde 25'ler seviyesine yükseldi. Bu kentin işçisine, sanayicisine yazık. Bir zamanlar organize sanayi bölgeleriyle övünülen Gaziantep, ölü kent haline geldi" diye konuştu. 

Gaziantep'in teşvik verilen iller kapsamından çıkarılmasıyla birlikte kentte ekonomik ve sosyal yaşamda değişimler yaşandığını ifade eden Subaşı, "Teşvik konusunda çok büyük haksızlık yapıldı Gaziantep'e. Olay, sadece teşviğin verilmemesiyle bitmiyor. Bankalardan aldığı kredileri ödeyemeyen sanayici, çareyi işçi çıkarmakta buluyor. Önümüzdeki dönemde Gaziantep'te huzur kalmayacak, hırsızlık artacak. Ne bela gelirse, işsizlikten gelecek. Gaziantep'in geleceğinden endişe duyuyoruz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2007 Salı 18:01:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?