6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

DİSK'ten zamlara tepki

DİSK Bölge Temsilcisi Nihat Bencan, elektrik ve doğalgaza yapılan zamların sanayicileri zor durumda bıraktığını söyledi.

Ekonomik krizin son günlerde daha fazla hissedilmeye başladığını ve enerji fiyatlarına yapılan zamların sanayicilerin rekabet gücünü azalttığını belirten DİSK Bölge Temsilcisi Nihat Bencan,''Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sanayinin çok geniş alanda bulunduğu Gaziantep'te, yaşanan ekonomik kriz daha fazla hissedilmeye başlamıştır. Gaziantep'teki sanayicilerin bir çoğu ihracat yapamaz hale gelmiştir. Görüştüğümüz işadamları banka kredilerini yeniden yapılandırmaya çalıştıklarını ve altından kalkamayacakları borca girme sıkıntısı yaşadıklarını ifade ediyorlar'' dedi.

Sanayide yaşanan ekonomik zorluklar yüzünden işçi çıkarmaların arttığına vurgu yapan Bencan, ''Sanayicilerin en büyük problemi enerji fiyatlarına yapılan zamlardır. Doğalgaz fiyatlarının yükselmesi, banka kredilerinin faiz oranlarının artması ile birlikte rekabet gücü azalan sanayicilerimiz, ekonomik zorluklarla mücadele etmenin en kolay yöntemi olan işçi çıkarma yoluna gitmektedir. İlimizde son bir ay içerisinde 20 bin çalışandan, bir kısmı ücretsiz izne ayrılmak zorunda kalmış, bir kısmı da işten çıkarılmıştır. Hükümet bu konuya acil çözüm bulmalıdır. Anadolu aslanları diye adlandırdığımız Gaziantepli sanayicileri ve işçileri kurtaracak projeler üretmelidir. Elektrik ve doğalgaz zamları geri çekilmek suretiyle sanayicinin yükü hafifletilerek, işçi çıkarmaların önüne geçilmelidir. Bizler konfederasyon olarak bu düşüncelerimizi Başbakan'a ilettik. 29 Kasım günü de Anakara Sıhhıye Meydanı'nda bu düşüncelerimizi halkımızla paylaşacağız'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 18:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?