6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Doğalgaz çalışmaları hızlanıyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), doğalgaz altyapı ve dağıtım çalışmalarını üstlenen firmanın taahhüt ettiği tarihin gerisinde kalması nedeniyle, yürütülen çalışmaların hızlandırılması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı nezdinde girişimde bulundu.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan imzasıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler’e gönderilen yazıda, Gaziantep’in 2007 nüfus sayımında kentte yaşayan nüfusunun 1 milyon 342 bin 518 kişi olarak tespit edilmesinin ardından doğalgaz verilecek iller arasına dahil edilmesiyle vatandaşların büyük bir sevinç yaşadığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Uluslararası Enerji Ajansı'nın 2030 projeksiyonlarına göre, gelecekte doğalgaz talebinin diğer yakıt türlerine göre daha da artmasının beklendiği dile getirilmektedir. Ülkemizin enerji politikasının temellerini, ithalat bağımlılığının azaltılması, enerji kaynakları ve ulaşım yollarının çeşitlendirilmesi ile Avrupa'nın enerji güvenliğine katkıda bulunmanın oluşturduğu, bu kapsamda tarafınızca oluşturulan politika ile ülkemiz, dünya ve Avrupa’nın önde gelen hidrokarbon sağlayıcılar için doğal bir enerji koridoru haline gelmiştir. Ülkemizin enerji açığını kapatmak, vatandaşların ucuz enerji kullanmasını sağlamak ve hava kirliliğinin önüne geçmek için ülke genelinde doğalgaz çalışması yapılmaktadır. Ülkemizde doğalgaz verilmiş olan şehirlerde hava kirliliğinin önüne geçilmiş, durgunluk yaşayan şehir içi piyasaları hareketlendirilmiş ve yeni istihdam alanları sağlanmıştır. Doğalgaz kullanacak şehirler arasına 2007 nüfus sayımına göre şehirde yaşayan nüfusu 1 milyon 342 bin 518 olan Gaziantep’in de eklenmesi sevinçle karşılanmıştır. Gaziantep halkı ve sektörde odamıza kayıtlı yetki belgeli olarak doğal çevrim işlemleri yapıcı firmaları ile yine bunun paralelinde yan sektörlerde faaliyet gösteren firmalar buna göre hazırlıklarını yapmışlardır.”

GECİKME HALKI DOĞALGAZA KÜSTÜRDÜ

Kente doğalgaz dağıtılacağı haberi ile umutlanan vatandaşların gecikme nedeniyle doğalgaza küstüğü ve hayal kırıklığı yaşadığı da kaydedilen açıklamada, “İhaleyi alan firmanın taahhüt etmiş olduğu tarihe göre hazırlıklarını yapanlar hayal kırıklığına uğramışlardır. Çünkü firmanın taahhüt ettiği tarihin üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine karşın pilot bölge dışından hiçbir yere doğalgaz verilmemiştir. Böylece Gaziantep halkı umutla beklediği doğalgaza kavuşamamıştır. Bu durum aynı zamanda Gaziantep halkının doğalgaza küsmesine de neden olmuş, bu alanda faaliyet gösterecek firmalar umutlarını yitirmiş ve firmalar mağdur olmuşlardır. Son olarak himayelerinizde ve katılımlarınızla Gaziantep’te gerçekleştirilen 1.Enerji ve Petrol Zirvesi’ne katılımlarınız bu yönde yaptığınız açıklamalar bu sektörde faaliyet gösteren odamız üyesi firmaları umutlandırmıştır. Şu ana kadar zorda olsa ayakta kalmayı başaran firmalardan ve odamız üyelerinden yoğun şikayetler gelmektedir. Bu konuyu bir an önce çözüme kavuşturmanızı ve gerekli talimatları vermenizi saygıyla arz ederiz.“

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 10:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?