6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

DOGÜNSİFED'den GAP'a destek

Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) güçlü Türkiye'nin başlama noktası olduğunu bildirdi.

DOGÜNSİFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, yaptığı yazılı açıklamada, GAP Eylem Planı'nı desteklediklerini ve uygulamanın da birinci dereceden takipçileri olacaklarını belirtti. Kadooğlu, "GAP Eylem Planı bizler için önemlidir. DOGÜNSİFED olarak yerel ve bölgesel potansiyellerin ortaya çıkarılıp değerlendirilmesini, mevcut dinamiklerin rekabetçi, katılımcı, esnek ve etkililiğe dayalı olarak uygulanması yönünde her türlü desteği vermeye hazırız. İnanıyoruz ki, sivil toplumla, iş dünyasıyla ve yerel dinamiklerle işbirliği içinde uygulanacak bir planın başarısız olma ihtimali ortadan kalkacaktır. Ancak planın adıyla uyumlu eylemlere bir an önce başlanmalı. Bu açıdan GAP sadece sulama projeleri ya da baraj göletleri olarak anlaşılmamalı. GAP güçlü bir Türkiye'ye doğru gidişatın başlangıç aşaması ve Türkiye'nin en önemli projesidir" dedi.


Değerlendirilmesi durumunda bölgeler arası gelişmişlik farkının azaltılmasına da önemli katkılar sunacak olan planın, Avrupa Birliği (AB) ile tam üyelik müzakerelerinin de kolaylaştırıcısı olacağını savunan Kadooğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ancak ısrarla vurgulamak gerekiyor ki, bugüne kadar alışılageldiği gibi bölge dışından bölgeye yönelik kalkınma stratejileri devrinin kapanması gerekir. Her ülkenin kullanabileceği standart bir modelin olmadığı gerçeği bizi esnek bir çalışmaya doğru götürmelidir. Her kesimin ortak akıl çerçevesinde katkı sunması gerekir. Biz DOGÜNSİFED olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile ilgili gelişmelere destek olmaya hazır olduğumuz gibi iyi muhalefet çerçevesinde doğru olmayan uygulamaları da eleştireceğiz.

Federasyonumuz, kısa ve orta vadede bölgenin avantajlarını öne çıkaracak, bölgemizle ile bağlantılı Ortadoğu pazarına iş adamlarımızı tanıtacak, sermayenin ilgisini çekerek bölgemizin üretim ve ticaret merkezi haline gelmesine katkıda bulunacak çalışmalar yapmaya devam edecektir."

Başkan Kadooğlu, bütün bölgenin kaderini değiştirecek olan GAP'ın yerel olduğu kadar küresel ölçekte de ciddi yansımalarının olacağını ifade etti.

..
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 15:17:15
Güncelleme :1 Temmuz 2008 Salı 15:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?